Cele mai provocatoare dansuri

image

Dansul a fost probabil una din primele forme de comunicare ale omului şi nu numai. Să te exprimi prin dans înseamnă să execuţi în ritmul muzicii o serie de mişcări ritmice, variate având un pronunţat caracter artistic, de divertisment sau chiar religios. La polul opus stau cele mai provocatoare dansuri.

Cele mai provocatoare dansuri, încă din antichitate

La începuturile umanităţii dansul avea cel mai adesea funţii rituale, mistice sau războinice prin care dansatorii invocau bunăvoinţa divină în sprijinul războinicilor sau vânătorilor. La unele popoare încă s-au păstrat astfel de ritualuri dansate char dacă mişcările s-au decantat şi s-au abstractizat.

În urmă cu 5.000 de ani, în Grecia antică, dansul făcea parte din disciplinele fundamentale ale educaţiei considerat un instrument potrivit pentru întreţinerea şi întărirea relaţiilor sociale.

Unul din cele mai provocatoare dansuri din istorie este cel efectuat de Salomeea, la îndemnul mamei sale, pentru tatăl său vitreg, Irod, care are un efect atât de mare asupra regelui de pe tronul Ierusaliului încât acesta îi promite orice şi-ar dori.

Cam în urmă cu 800 de ani dansatorii indieni se întreceau şi ei în cele mai provocatoare dansuri la bară. Chiar dacă la vremea respectivă era doar un mijloc de antrenament pentru luptători dansul la bară se numea Mallakhamb (luptător la bară). Şi chinezii au avut un dans la bară care avea cam aceleaşi caracteristici ca cel indian.

Cele mai provocatoare dansuri, în epoca modernă

Dansul în poală considerat un dans de contact este un timp de dans executat în cluburi de striptease în care când dansatoare dansează intrând în contact cu cel care plăteşte. Dansul în poală este diferit de dansul pe masă în care contactu dintre dansatoare şi client lipseşte.  Amândouă “tehnicile” sunt printre cele mai provocatoare dansuri din epoca modernă, alături de dansul la bară.

Dansul în poală poate să extindă el singur categoria cu cele mai provocatoare dansuri, îmărrţinduri pe categorii: dansul pe scaun, dansul pe canapea sau dansul în pat.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
cub mircea bravo png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
„ genie jpg
63326256 403 jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg