Cine este autorul atentatului din New York: e căsătorit și urma să fie șofer Uber

Ultima actualizare:

    El este autorul atentatului din New YorkFoto: Twitter
El este autorul atentatului din New YorkFoto: Twitter

New Yorkul a trecut prin clipe de groază după ce un terorist a intrat cu un camion pe o pistă pietonală și de biciclete. Atacatorul ar fi de origine uzbekă, este căsătorit și are doi copii. Lucra la un depozit, dar urma să-și obțină licența pentru a fi șofer Uber.

Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov a ucis opt persoane și a rănit alți 11 oameni, după ce a împrumutat un camion de la Home Depot și a intrat cu el pe o alee pietonală și pentru biciclete, din apropiere de World Trade Center.

Conform Adevărul.ro, Saipov ar fi venit în Statele Unite în 2010, dar a locuit în mai multe orașe: Ohio, Florida și Patterson (New Jersey). Dilfuza Iskhakova, care locuiește în Cincinnati (Ohio) a declarat pentru The Guardian că Saipov a locuit cu ea câteva luni, în urmă cu șase ani, atunci când el abia sosise în SUA:

„Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povestește femeia, adăugând că Saipov nu făcea altceva decât să meargă la un depozit, un lucra. De asemenea, atunci când l-a cunoscut, Saipov depusese o cere pentru obținerea cărții verzi, care îi asigură drept de rezidență permanentă în Statele Unite.

Dilfuza spune că familia sa a pierdut orice legătură cu bărbatul care s-a dovedit a fi un terorist, dar știe că s-a mutat în Florida și apoi în New York și că, în prezent, este căsătorit și are doi copii.

s-a mai descoperit că Saipov încerca să obțină licență pentru a deveni șofer Uber. El trecuse deja de verificările aferente, dar compania i-a întrerupt accesul la aplicație în momentul în care s-a aflat că este autorul atentatului și a contactat autoritățile pentru a le furniza datele necesare identității lui.

Polițiștii au descoperit și un bilet lăsat de Saipov în mașina folosită pentru atentat. Mesajul a fost scris în lumba engleză și susține că a comis atacul terorist în numele Statului Islamic.

După ce camionul pe care-l conducea s-a lovit de un autobuz școlar, Saipov a ieșit din mașină, având asupra sa imitații ale unor arme de foc și a încercat să fugă, dar un polițist l-a împușcat în abdomen. Teroristul a fost transportat sub arest la spital, iar în prezent, starea lui este stabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net