Cine este românul ucis în atacul terorist de la Hanau? Avea doar 23 de ani

image
Tobias R., presupusul autor al atacurilor din Hanau

Românul ucis în atentatele de la Hanau are 23 de ani și este din comuna giurgiuveană Singureni. Băiatul era de 7 ani în Germania. El renunțase la studiile unui liceu din România pentru a fi alături de părinții lui. Între timp și-ar fi terminat studiile acolo.

Era pasionat de calculatoare și plănuia să urmeze o facultate în acest domeniu. Vili Viorel Păun (23 de ani) se află printre cei nouă oameni care și-au pierdut viața după ce un bărbat de 43 de ani a deschis focul în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt.

Vili Viorel Păun ar fi fost împușcat pe stradă, în propria mașină, care avea numere de România. Primarul din Singureni susține că victima atacului terorist de la Hanau este nepotul său și familia dar și întreaga comunitate este în stare de șoc.

Ar fi fost împușcat pe stradă, în propria mașină, Mercedes CLS, care avea numere de România.

image
Poliția a început o anchetă în cazul victimelor de la Hanau

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinţii, cu unchiul lui de acolo. Şi eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de şoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat şi a împuşcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din maşină, era cu telefonul la ureche şi nenorocitul când a ieşit de acolo de unde i-a împuşcat pe ceilalţi, a crezut că vorbeşte la telefon, cine ştie... şi l-a împuşcat şi pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinţi. El lucra la o firmă de curierat şi părinţii lucrau la un supermarket. Sunt în stare de şoc”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

image
Vili Viorel Păun este tânărul ucis în Hanau

Potrivit edilului, băiatul ar fi fost pasionat de calculatoare și, cu toate că renunțase la liceu, în România, a reușit să își termine acolo studiile și intenționa să urmeze o facultate. Familia era pe punctul de a cumpăra o locuință în Germania.

Tânărul ucis în Hanau va fi repatriat

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația conform căreia un cetățean român se află printe victimele atacului de la Hanau și a precizat că a luat legătura cu familia persoanei decedate dar nu a făcut publică deocamdată identitatea românului. De asemnea, MAE a mai transmis că că repatrierea cetățeanului român, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, potrivit digi 24. .

image
Familia fericită a lui Vili Viorelfoto: Facebook

În replică, primarul de la Singureni a precizat pentru Giurgiuveanul că ”nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt în stare de șoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”. Tot primarul a fost și cel care a oferit fotografia tânărului presei din Giurgiu.

Cine este presupusul atacator

Suspectul se numește Tobias R. Înainte de atacuri, acesta a lăsat o scrisoare, în care militează, printre altele, pentru ideea de a-i distruge pe acei străini care nu mai pot fi expulzați din Germania. De asemenea, potrivit presei germane, acesta ar fi lăsat și o înregistrare video.

image
Familia fericită a lui Vili Viorel

Atacatorul - care vorbește fluent în engleză - adresează „un mesaj personal către toți americanii”, susținând, de asemenea, și că în facilități militare americane subterane sunt abuzați și omorâți copii. Ziarul Bild mai scrie că bărbatul era cetăţean german, iar în maşina lui au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. El avea permis de vânătoare cu arme de foc.

Alături de român, alte opt persoane - mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac - au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau. După ce a tras, atacatorul s-a dus acasă, și-a ucis mama de 72 de ani și s-a sinucis. 

Citește și: 

Cine este noul suspect al atacului de la Berlin, căutat de poliția germană

Aşa arată teroarea în lume!

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
IMG 0810 jpg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg