Copii arși de vii în Alep! Oamenii spun că Assad a ordonat un genocid

13 decembrie 2016
article img
Oamenii au cerut ajutor Națiunilor UniteFoto: AFP

Secretarul General al Națiunilor Unite Ban Ki Moon este „alarmat” de situația din Alep, orașul sirian care aproape că a fost ras de de pe fața pământului, aici având loc lupte dure între forțele guvernului sirian și rebeli. Există teama că în Alep ae loc un genocid, după ce armata siriană a anunțat că a ocupat orașul.

Potrivit tabloidului britanic The Sun, care citează o sursă independentă din Siria (Allepo24), mai mulți copii ar fi fost arși de vii pe străzile orașului Alep. Forțele președintelui Assad par să fi preluat controlul orașului Alep, care a fost centrul unui război civil în ultimii patru ani. Circa 100.000 de civili se află în pericol și au cerut ajutorul ONU, însă salvatorii nu pot ajunge la ei. Oamenii sunt prinși chiar în zona cea mai periculoasă de conflict. Mulți dintre aceștia au apelat la rețelele de socializare pentru a-și lua adio, crezând că nu mai au nicio șansă să scape din infernul din Alep.

article img
Orașul a ajuns o ruinăFoto: AFP

Potrivit Secretarului General al Națiunilor Unite Ban Ki Moon este îngrijorat de mesajele primite și spune că în Alep au loc atrocități inimaginabile. Nu există niciun răspuns oficial din partea guvernului sirial sau al aliaților săi ruși. „Căștile Albe”, un grup de voluntari sirieni care salvează oamenii din Alep, au cerut ajutor disperat Națiunilor Unite: „Bombele cad în timp ce scriem aceste cuvinte. Timp de patru ani, noi voluntarii am muncit din greu pentru a salva oamenii din Alep: am lucrat în spitale improvizate, am salvat familii întregi de sub ruine și ne-am riscat viața pentru a documenta crimele de război pe care le comite Assad și aliații săi ruși. Nu mai putem face față”.