Copiii din industria blugilor. Micuţii muncesc la foc continuu

Ultima actualizare:

    În fabricile din Keraniganj,  Dhaka, sute de puşti muncesc  24 de ore din 24 pentru un  salariu de 1,20 lei pe ziFoto: Guliver/ Rexfeatures
În fabricile din Keraniganj, Dhaka, sute de puşti muncesc 24 de ore din 24 pentru un salariu de 1,20 lei pe ziFoto: Guliver/ Rexfeatures

Te-ai uitat vreodată pe eticheta blugilor tăi „de firmă”, să vezi unde au fost făcuţi? Dacă scrie “Made in Bangladesh”, e posibil să fi fost lucraţi de un copil de 5 ani.

Peste 7.000 de făbricuţe la negru, care folosesc copiii ca mână de lucru ieftină, funcţionează pe teritoriul Bangladeshului. Cu greu străinii pot pătrunde în halele imense, unde copiii muncesc la foc continuu şi maşinile de cusut nu se opresc nici o secundă din lucru.


    Foto: Guliver/ Rexfeatures
Foto: Guliver/ Rexfeatures

Aici, micuţii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani dorm pe jos, mănâncă un terci indigest bâzâit de muşte şi îşi fac nevoile într-o gaură spre subsol. Lucrează la foc continuu pentru un salariu de 1,20 lei pe zi şi îşi întreţin familia din banii aceştia. Aici toată lumea munceşte 24 de ore din 24 şi nu are liber decât 8 ore pe săptămână.

Copiii de 5 şi 8 ani cos etichete şi cară maldăre de blugi, care apoi sunt atent împachetaţi de femei. Plata e mizerabilă, dar... nu mori de foame. Micuţii muncesc în clădiri ce stau să pice şi se bat pe cele 15 maşini de cusut, pentru că numai aşa primesc cei 800 de taka Bangladeshi (peste 62 de lei) la finele lunii. Exporturile de haine din Bangladesh se cifrează la 25 miliarde $ anual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apartament bucuresti 2 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
famlie vacanta casa istock jpg
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image png
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net