Coreea de Sud va plăti o sumă astronomică pentru cheltuielile delegației nord-coreene la JO

Ultima actualizare:

    Coreea de Sud va plăti o sumă astronomică pentru delegația Coreei de Nord la JOFoto: Twitter
Coreea de Sud va plăti o sumă astronomică pentru delegația Coreei de Nord la JOFoto: Twitter

Guvernul sud-coreean a aprobat, miercuri, alocarea unui buget de peste două milioane de euro care să acopere cheltuielile rezultate din găzduirea delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Într-un comunicat de presă se arată clar pentru ce va fi cheltuită suma astronomică pe care Coreea de Sud este dispusă să o plătească.

Factura de 2,13 milioane euro va servi la plata cheltuielilor de transport, cazare, hrană şi alte cheltuieli pentru cele 229 de majorete, echipa de taekwondo şi a cei aproximativ 140 de artişti trimiși de Phenian în Coreea de Sud, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificării într-un comunicat, potrivit ndtv.com. Factura rezultată în urma cazării celor 22 de sportivi nord-coreeni care participă la Jocurile Olimpice nu va fi achitată din acești bani, ci va fi plătită în mod independent de către Comitetul Olimpic Internațional. Cel care alocă aceste fonduri, pe numele său  Cho Myoung-gyon, a explicat că prezenţa nord-coreeană la Jocurile Olimpice a oferit un impuls pentru îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene.


    229 de majorete nord-coreene s-au deplasat la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud Foto:Getty
229 de majorete nord-coreene s-au deplasat la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud Foto:Getty

Cu toate acestea a ținut să sublinieze faptul că cei din Comitetul Olimpic Initernațional au ținut cont de sancțiunile împotriva Nordului, impuse de comun acord la nivel internațional. 

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a lăudat modalitatea în care au fost primiți reprezentanții țării sale la Jocurile Olimpice. Angajații hotelului în care a fost cazată delegația nord-coreeană au fost nevoiți să urmeze un curs de bune maniere pentru a ști cum să interacționeze cu oaspeții. În plus, sora liderului nord-corean, Kim Yo-Jong, i-a înmânat sâmbătă preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in o invitaţie din parte fratelui ei la un summit care va avea loc la Phenian.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net