Coronavirus în lume. Marea Britanie închide cafenelele și barurile, Germania ar putea interzice ieșitul din case

20 martie 2020
image
OMS a decretat pandemie de COVID-19foto: AFP

Guvernul britanic a ordonat vineri, 20 martie, ├«nchiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, s─âlilor de fitness ┼či teatrelor pe termen nedefinit, pe fondul pandemiei de coronavirus. ├Än Germania, m─âsurile ar putea fi mult mai aspre, guvernul deciz├ónd ├«n urm─âtoarele zile dac─â va interzice sau nu popula╚Ťiei s─â mai ias─â pe strad─â.

ÔÇ×Le cerem cafenelelor, barurilor ┼či restaurantelor s─â-┼či ├«nchid─â por┼úile de ├«ndat─â ce pot s─â o fac─â rezonabil ┼či s─â nu le mai deschid─â m├óine", a declarat premierul Boris Johnson ├«n cursul unei conferin┼úe de pres─â, ad─âug├ónd c─â d─â acela┼či consemn ÔÇ×localurilor de noapte, cinematografelor, s─âlilor de fitness ┼či centrelor de petrecere a timpului liber".

┬áMarea Britanie ├«nchide spa╚Ťiile publice

ÔÇ×Unele persoane ar putea fi tentate s─â ias─â ├«n seara asta din cas─â, iar eu le spun acestora: 'V─â rog, nu o face┼úi!'", a spus Johnson.

Alte 39 de persoane au decedat în Marea Britanie după ce fuseseră testate pozitiv pentru coronavirus, ridicând numărul total al deceselor confirmate în ţară la 167, a informat vineri Serviciul Naţional de Sănătate.

Tot ├«n decursul zilei de vineri, s-a aflat c─â Germania ar putea interzice popula┼úiei s─â ias─â pe str─âzi, dac─â nu se respect─â regula distan┼ú─ârii sociale. Angela Merkel a explicat c─â duminic─â se va lua o decizie ├«n acest sens. ┼óara a reu┼čit p├ón─â acum s─â ┼úin─â epidemia sub control.

Guvernul Germaniei are ├«n vedere restric╚Ťionarea ie╚Öitului pe strad─â

Purt─âtorul de cuv├ónt al cancelarului Angela Merkel a declarat c─â, duminic─â, aceasta va discuta au autorit─â┼úile locale despre felul ├«n care popula┼úia respect─â regulile impuse de autorit─â┼úi, care se refer─â la autoizolare ┼či evitarea zonelor aglomerate.

ÔÇ×Vor analiza situa┼úia de fa┼ú─â. Felul ├«n care oamenii se vor comporta ├«n cursul zilei de duminic─â va fi decisivÔÇŁ, a spus Stefan Seibert, potrivit Mediafax.

Doar 31 de germani au decedat până acum din cauza COVID-19, datorită faptului că autorităţile au testat din timp populaţia.

Dar, cum num─ârul de cazuri de infectare a crescut subit de la 2.958 la 13.957, se poate considera c─â pandemia a intrat a ├«ntr-o faz─â de cre┼čtere exponne┼úial─â, ce ar putea afecta circa 10 milioane de oameni, dac─â nu se iau m─âsuri din timp, avertizeaz─â speciali╚Ötii.

survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
1 johnny depp jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png