Cronica neagră de Crăciun a românilor din diasporă

Ultima actualizare:

Sărbătorile au adus noi probleme pentru unii dintre românii care trăiesc în străinătate. Din Italia în Franța și din Spania în Belgia, unii români  din diasporă au dat de furcă autorităților chiar și de Crăciun. Click! vă prezintă câteva evenimente din cronica neagră a ultimelor zile

Polițiștii italieni au elucidat în doar două zile crima între români
Polițiștii italieni au elucidat în doar două zile crima între români

Cadavrul unui român de 63 de ani a fost găsit pe 25 decembrie, chiar înainte de prânz, pe un câmp în localitatea Monterotondo scrie stiridiaspora.ro. Victima, un om al străzii, a fost găsit într-un container pe un câmp necultivat. Corpul prezenta semnele unei morți violente, prin înjunghiere.  

Românul mort lângă Roma, ucis de un conațional 

Cadavrul a fost găsit de un voluntar al unei asociații de români din Italia care îi aducea prânzul. Confirmarea că a fost o crimă a venit imediat după examinarea cadavrului de către medicul legist. După două zile de cercetări, un român a fost reținut drept principal suspect de producerea crimei.  

Românul suspect de crimă are 39 de ani, face parte din cercul de cunoscuți al victimei și este tot un om al străzii. În adăpostul în care trăia suspectul au fost găsite două cuțite care au fost confiscate și care ar putea fi armele folosite la crimă 

Român ucis de băutură în fața casei în Italia 

Un alt român a fost găsit mort tot de Crăciun în zona Empoli. Victima de 41 de ani zăcea fără viață chiar în fața casei sale. Cunoscut ca un împătimit consumator de alcool, bărbatul ar fi început să bea de la primele ore ale dimineții, relatează Corriere Fiorentino preluat de stiridiaspora.ro. La un moment dat  

Români implicați în fraude bancare în Spania 

Garda Civilă spaniolă a dezmembrat o rețea formată din români, spanioli și ucrainieni specializată în comiterea de fraude bancare internaționale prin metoda "smishing". Acestea sunt atacuri cibernetice care utilizează mesaje text pentru a înșela utilizatorii, a le infecta calculatoarele și a le fura date sensibile și bani.  

Opt români, cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani au fost arestați. Gruparea acționa în Malaga, Sevilla și în alte șase provincii spaniole. Suspecții au reușit să înșele din aprilie 2020 și până în această lună, un număr total de 106 victime din toată Spania. 

Un român arestat pentru spargeri în Belgia și Franța 

Un român și trei cetățeni moldoveni au fost arestați pentru mai multe jafuri nocturne la mai multe magazine ale unei rețele de supermarketuri din Franța și Belgia scrie stiridiaspora.ro. Românul de 46 de ani era creierul operațiunii și nu se implica, iar cei trei moldoveni de 20, 25 și 30 de ani dădeau loviturile. Suspecții aveau întotdeauna același mod de operare: intrau în magazine de pe acoperiș și căutau seiful magazinului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net