Cu ce probleme medicale pot rămâne pacienții vindecați de coronavirus! Ce spun specialiștii din China


    Ce spun specialiștii din Hong Kong despre vindecarea de coronavirusFoto: Getty Images
Ce spun specialiștii din Hong Kong despre vindecarea de coronavirusFoto: Getty Images

Deși mai multe persoane au reușit să scape de infecția cu coronavirus, 9 doar pe teriotoriul României, se pare că virusul nu ar fi atât de ușor de „păcălit”. Specialiștii din Hong Kong susțin că infectarea cu COVID-19, chiar dacă este vindecată, poate avea în continuare efecte negative în corpul pacienților.

Mai multe cadre medicale din Hong Kong susțin că persoanele care s-au vindecat de coronavirus pot rămâne în continuare cu probleme medicale substanțiale. Se pare că specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai mulți pacienți vindecați, care au fost externați.

Coronavirusul, periculos și după vindecare?

Aceștia au remarcat câteva schimbări la nivelul funcției plămânilor și i-au anunțat imediat pe doctori. Din 12 persoane din grupul respectiv, 2 până la trei au sesizat probleme respiratorii.

Astfel, medicii din Hong Kong susțin că persoanele vindecate după infecția cu COVID-19 pot pierde până la 30% din funcția pulmonară și pot avea probleme de respirație ori de câte ori merg mai repede.

Oficialii spitalului din Hong Kong au făcut publice concluziile după ce au studiat datele medicale ale primului val de pacienți externați din spital, vindecați de coronavirus. 

Potrivit acestora, la fiecare 12 persoane recuperate complet, 2-3 au rămas cu modificări ale funcției pulmonare. „Gâfâie când merg mai repede. Unii pacienți pot avea o scădere cu 20-30% a funcției pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin. Se pare că modificările pot fi observate și la o radiografiere a plămânilor. Tsang a adăugat însă că pacienții pot face exerciții cardio pentru a-și îmbunătăți capacitatea pulmonară, în timp, scrie businessinsider.com.

În decursul zilei de vineri, 13 martie, statisticile au arătat că 69,607 de persoane din întreaga lume au reușit să se vindece de COVID-19, din 128,392 de cazuri confirmate. Din nefericire, mai mult de 4,700 de persoane au murit în lupta cu coronavirusul

america express vedete concurenti 2022 jpg
caine furios jpeg
George Burcea in Wednesday jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
sex jpg
oana roman si marius elisei
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
image
image
image
image
image
image
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg
catei germia jpg