Cu ea nu te poţi certa! Zice 11 cuvinte pe secundă

image
Fran a citit povestioara „Cei trei purceluşi” în... 15 secunde

Să te ferească Dumnezeu să intri în gura americancei Fran Capo! De ce? Pentru că din momentul în care începe să turuie nu se mai opreşte.

Fran Capo are 45 de ani, e de meserie actriţă şi producător de televiziune şi are un debit verbal in­credibil. Într-o singură se­cun­dă îţi spune pe nerăsuflate 11 cuvinte. În 1986 ea a fost provo­cată în timpul unei emisiuni radiofonice să ­citească rapid un text. Aşa a intrat în Cartea Recordurilor. Întrebată ce planuri de viitor are, Fran a zis că vrea să doboare recordul pe care tocmai îl stabilise. „Am doborât recordul vorbind 585 de cuvinte într-un singur minut. În 1990, am stabilit un nou record citind un text din Shakespeare, de 603 cuvinte, în doar 54,2 secunde. Acum sunt pregătită să îl dobor din nou”, a declarat ea. În viaţa particulară, americanca se antrenează cu răbdarea soţului. Ea a recunoscut că bărbatul nu are curaj să o contrazică, pentru că atunci când începe să se certe, Fran e de neoprit. Are nevoie de cinci minute ca mintea lui să înţeleagă ce a rostit Fran în doar 20 de secunde. Fran se pregăteşte acum pentru o lectură a Bibliei într-un timp record.

Vorbitul în cifre:• 110-150 de cuvinte pe minut rosteşte un om normal• un angajat la o casă de licitaţii spune între 250 şi 400 de cuvinte pe minut• un om normal rosteşte aproximativ 15.000 de cuvinte într-o zi• pentru o dicţie impecabilă se recomandă un debit verbal de 80-100 de cuvinte pe minut

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub bianca dragusanu png
iulia albu
4 bianca brad png png
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Teava gaze apa FOTO Shutterstock jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg