Cum a murit bărbatul care a vrut să traverseze Antarctica pe jos

Ultima actualizare:
Aceasta este ultima imagine trimisă de Henry Worsley
Aceasta este ultima imagine trimisă de Henry Worsley

Aventurierul Henry Worsley a murit de epuizare în Chile, la 71 de zile după ce a început traversarea Antarcticii pe jos. Parcursese deja 1.600 de kilometri și mai avea doar 48 de kilometri până la punctul de sosire.

Britanicul Henry Worsley își propusese să traverseze Antarctica pe jos, de unul singur, fără niciun fel de ajutor. Fostul colonel, în vârstă de 55 de ani, a murit însă de epuizare în Chile, a anunțat luni, 25 ianuarie, familia sa.

Bărbatul se afla la numai 48 de kilometri de punctul de sosire când a cerut ajutor, vineri, 22 ianuarie, în ziua 71 a expediției. Worsley a fost internat în spitalul Punta Arenas din sudul statului Chile și a murit două zile mai târziu.

”Cu adâncă tristețe trebuie să vă anunț că soțul meu, Henry Worsley, a murit după ce i-au cedat toate organele”, a explicat soția aventurierului, Joanna, într-un comunicat.

Bărbatul, tatăl a doi copii, parcursese deja aproximativ 1.600 km și suferea de frig și deshidratare. În plus, la Punta Arenas, medicii i-au descoperit și o peritonită bacteriană.


    Aceasta este ultima imagine trimisă de Henry Worsleyfoto: arhiva personală
Aceasta este ultima imagine trimisă de Henry Worsleyfoto: arhiva personală

Planul lui Worsley era să ducă la bun sfârșit traversarea Antarcticii, începută în 1915 de exploratorul Ernest Shackleton. Ar fi fost, după spusele organizatorilor, prima traversare pe jos, de unul singur și fără ajutor, a continentului alb.

În ultimul său mesaj, trimis cu câteva zile înainte să moară, fostul colonel spunea că nu mai speră să-și ducă la bun sfârșit călătoria. "Țelul meu este imposibil de atins. Vă informez cu tristețe că am atins apogeul, din păcate, nu cred că voi putea finaliza ceea ce mi-am propus. Călătoria mea se apropie de final, am rămas fără timp și nu mai rezist."

Încercarea lui Worsley a făcut posibilă strângerea sumei de 130.000 de euro pentru militarii răniți, prin Endeavour Fund, susținut de ducele și ducesa de Cambridge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net