Cum a reu╚Öit Germania s─â aib─â o rat─â de mortalitate at├ót de mic─â, de╚Öi nu a instituit carantin─â total─â! Chiar ╚Öi exper╚Ťii sunt nedumeri╚Ťi

image
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a luat m─âsuri stricte ├«nc─â de la ├«nceputul apari╚Ťiei primelor cazuri de coronavirusFoto: AFP

M─âsurile luate ├«mpotriva coronavirusului ├«n Germania au dat roade. Rata mortalit─â╚Ťii este considerabil mai mic─â, fa╚Ť─â de celalte state europene, care sunt "sufocate" zilnic de cifre ├«ngrijor─âtoare. Testarea masiv─â a popula╚Ťiei, v├órsta pacien╚Ťilor infecta╚Ťi cu Covid-19, dar ╚Öi un sistem medical puternic par s─â fie "ingredientele" care au adus succes Germaniei, ├«n lupta cu pandemia de coronavirus.

Europa a dep─â╚Öit demult China la num─ârul deceselor ├«nregistrate din cauza Covid-19, Italia fiind pe primul loc, urmat─â cu repeziciune de Spania. Num─ârul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus ├«n Italia a ajuns miercuri (25 martie) la 7.503, de╚Öi ╚Ťara se afl─â ├«n carantin─â total─â de aproape o lun─â. ├Än lume, infec╚Ťia cu noul coronavirus a f─âcut 21.353 de victime, iar Europa este acum epicentrul focarului Covid-19. ╚Ü─ârile europene par dep─â╚Öite de situa╚Ťie, ├«ns─â ├«n cazul Germaniei, lucrurile stau cu totul altfel.

Spre deosebire de Marea Britanie, Fran╚Ťa, Italia ╚Öi Spania, Germania nu a daclarat carantin─â total─â ├«n adev─âratul sens al cuv├óntului. ├Än schimb, ├«nc─â de la ├«nceput, autorit─â╚Ťile au luat m─âsuri excep╚Ťionale pentru impunerea distan╚Ť─ârii sociale, printre care interzicerea adun─ârilor a mai mult de dou─â persoane. Doar ├«n Bavaria, unde au fost anun╚Ťate primele cazuri de coronavirus ├«n ianuarie, este o stare de carantin─â total─â, relatea─â The Independent.

Bunicii nu locuiesc cu nepo╚Ťii, a╚Öa se ├«nt├ómpl─â ├«n alte state europene

image
Străzile din Berlin sunt goale, deși nu a fost instituită carantină totală

P├ón─â acum, Germania a reu╚Öit s─â evite nivelul catastrofic de infec╚Ťie care a f─âcut ravagii ├«n Spania ╚Öi ├«n Italia. P├ón─â miercuri, au murit doar 181 de oameni, din 35.714 cazuri confirmate pe teritoriul german. Asta ├«n compara╚Ťie cu Italia, unde au murit peste 7.000 sau cu Spania, unde ╚Öi-au pierdut via╚Ťa peste 3.000 de bolnavi. 

Rata sc─âzut─â de mortalitate din Germania i-a ╚Öocat chiar ╚Öi pe exper╚Ťii epidemiologi. Una dintre teorii este c─â cei mai mul╚Ťi bolnavi din Germania sunt foarte tineri, media fiind de 47 de ani. ├Än Italia, unde rata de mortalitate este de 9%, media de v├órst─â a bolnavilor de coronavirus este de 63 de ani. Speciali╚Ötii sus╚Ťin c─â nem╚Ťii care s-au ├«mboln─âvit sunt tineri ce s-au ├«ntors de la ski din Austria sau au venit din Italia. B─âtr├ónii din aceast─â ╚Ťar─â nu locuiesc al─âturi de copiii sau nepo╚Ťii lor, a╚Öa cum o fac cet─â╚Ťenii altor ╚Ť─âri europene.

Germania a fost ├«n alert─â maxim─â ├«nc─â din ianuarie, pe c├ónd Europa nu lua ├«n serios amenin╚Ťarea pandemiei

De╚Öi a fost criticat, guvernul german i-a alertat pe cet─â╚Ťeni ├«nc─â din ianuarie c─â situa╚Ťia poate fi deosebit de grav─â, Angela Merkel preciz├ónd c─â se poate ajunge ├«n situa╚Ťia ├«n care 70% din popula╚Ťie se poate ├«mboln─âvi de coronavirus. Asta se ├«nt├ómpla pe vremea c├ónd ├«n Italia erau doar c├ó╚Ťiva zeci de mor╚Ťi, iar Europa p─ârea departe de problemele cu care se confrunt─â acum. Oamenii au respectat regulile de distan╚Ťare social─â, restaurantele ╚Öi pub-urile din Berlin fiind toate ├«nchise. Chiar ╚Öi trafican╚Ťii de droguri de la col╚Ť de strad─â poart─â m─ânu╚Öi ╚Öi m─â╚Öti, conform sursei citate mai sus.

Totodat─â, v─âz├ónd ce se ├«nt├ómpl─â ├«n Europa, Germania ╚Öi-a preg─âtit sistemul medical ca "de r─âzboi" ╚Öi a f─âcut asta din timp, ├«nainte s─â apar─â multe cazuri de infec╚Ťie cu Covid-19.

╚Üara a fost ├«n alert─â maxim─â ├«nc─â din Ianuarie, potrivit profesorului epidemiolog Marilyn Addo: "Am avut timp s─â ne preg─âtim. Am avut grij─â deosebit─â ├«nc─â de la primele cazuri care au ap─ârut". De asemenea, Germania a ├«nv─â╚Ťat din gre╚Öelile celorlalte ╚Ť─âri ╚Öi a reu╚Öit s─â fac─â un stoc de teste, dar ╚Öi de ventilatoare. Testarea masiv─â a popula╚Ťiei a ajutat la depistarea cazurilor f─âr─â simptome, care au pus mari probleme ├«n alte state europene. Sistemul medical german este unul dintre cele mai bune din Europa. 

Cu toate acestea, Germania nu s-a culcat pe o ureche ╚Öi continu─â s─â testeze popula╚Ťia ╚Öi s─â ia m─âsuri restrictive, pentru a evita un eventual colaps medical din cauza num─ârului mare de ├«mboln─âviri.

Citește și

De ce bilan╚Ťul negru din Italia continu─â s─â creasc─â, de╚Öi ╚Ťara se afl─â ├«n carantin─â total─â. Explica╚Ťia ├«ngrijor─âtoare

Cancelarul german Angela Merkel, în izolare la domiciliu. A intrat în contact cu un medic cu coronavirus

Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
ioana nastase fiu3 webp
BeFunky collage (40) jpg
nota bac fiica adriana iliescu eliza sefa promotie 776494 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
perchezitii traficanti migranti iunie 2022 (5) png
image png