Cum au evoluat mari oraşe ca Dubai şi Las Vegas. Transformarea dramatică a lumii în doar 30 de ani

3 decembrie 2016
article img
Imagini uimitoare cu evoluția marilor orașe ale lumiiFoto: Getty

Este mai mult decât evident că umanitatea a evoluat extrem de mult de-a lungul secolelor. Dar nu este nevoie să căutăm în arhivele vechi și prăfuite, prin hărți prăfuite pentru a vedea cât de mult s-au dezvoltat orașele. E suficient să aruncăm o privire la așezările urbane de acum 30 de ani și vom fi uimiți de cât de mult s-au extins.

Aplicația digitală Google Timelaps ne arată prin imagini din satelit cât de mult au putut evolua orașe precum Dubai sau Las Vegas în doar 32 de ani, după cum informează Daily Mail.

De la simple așezări cu doar câteva mii de locuitori, au devenit adevărate megalopolisuri, schimbând în mod radical fața planetei. De-a lungul a mai bine de trei decade, specialiștii au adunat constant informații cu privire la extinderea și dezvoltarea marilor orașe ale lumii.

S-au realizat anual numeroase fotografii din satelit, timp de 32 de ani, iar acestea, puse acum în ordine, ne dau o viziune clară despre suprafața terestră, pe care umanitatea a urbanizat-o în unele regiuni atât de mult, încât cu greu ai crede că acolo a existat cândva și sălbăticie.

Dubai (Emiratele Arabe Unite)

San Francisco (SUA)

Miami (SUA)

Dailan (China)