Cum au evoluat mari ora┼če ca Dubai ┼či Las Vegas. Transformarea dramatic─â a lumii ├«n doar 30 de ani

3 decembrie 2016
simeon stalpnicul png
Imagini uimitoare cu evolu╚Ťia marilor ora╚Öe ale lumiiFoto: Getty

Este mai mult dec├ót evident c─â umanitatea a evoluat extrem de mult de-a lungul secolelor. Dar nu este nevoie s─â c─âut─âm ├«n arhivele vechi ╚Öi pr─âfuite, prin h─âr╚Ťi pr─âfuite pentru a vedea c├ót de mult s-au dezvoltat ora╚Öele. E suficient s─â arunc─âm o privire la a╚Öez─ârile urbane de acum 30 de ani ╚Öi vom fi uimi╚Ťi de c├ót de mult s-au extins.

Aplica╚Ťia digital─â Google Timelaps ne arat─â prin imagini din satelit c├ót de mult au putut evolua ora╚Öe precum Dubai sau Las Vegas ├«n doar 32 de ani, dup─â cum informeaz─â Daily Mail.

De la simple a╚Öez─âri cu doar c├óteva mii de locuitori, au devenit adev─ârate megalopolisuri, schimb├ónd ├«n mod radical fa╚Ťa planetei. De-a lungul a mai bine de trei decade, speciali╚Ötii au adunat constant informa╚Ťii cu privire la extinderea ╚Öi dezvoltarea marilor ora╚Öe ale lumii.

S-au realizat anual numeroase fotografii din satelit, timp de 32 de ani, iar acestea, puse acum ├«n ordine, ne dau o viziune clar─â despre suprafa╚Ťa terestr─â, pe care umanitatea a urbanizat-o ├«n unele regiuni at├ót de mult, ├«nc├ót cu greu ai crede c─â acolo a existat c├óndva ╚Öi s─âlb─âticie.

Dubai (Emiratele Arabe Unite)

San Francisco (SUA)

Miami (SUA)

Dailan (China)

oana zavoranu jpg
maria dragomiroiu
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg