Cum s-a pregătit Europa pentru Crăciun în pandemie

23 decembrie 2020
image
Francezii vor avea de respectat reguli stricte pentru petrecerea S─ârb─âtorilor

Am petrecut Pa┼čtele ├«n plin─â pandemie, acum vom avea parte ┼či de un Cr─âciun atipic. ├Än toat─â lumea, recomandarea speciali┼čtilor este s─â evit─âm reuniunile mari de familie ┼či s─â respect─âm m─âsurile de protec┼úie ├«mpotriva noului coronavirus. Iat─â ce m─âsuri s-au luat ├«n diferite ┼ú─âri pentru perioada S─ârb─âtorilor de sf├ór┼čit de an, potrivit unei sinteze citate de hotnews.ro.

Marea Britanie

┼óara este ├«n centrul aten┼úiei ├«ntregii planete dup─â ce o nou─â tulpin─â a Sars-CoV-2 a fost identificat─â aici. Toate c─âile de ie┼čire din Regatul Unit c─âtre Europa continental─â sunt blocate, iar Guvernul britanic a decis reinstituirea, ├«ncep├ónd cu 20 decembrie, a carantinei pentru anumite zone din Anglia, inclusiv Londra. Restric┼úiile limiteaz─â c─âl─âtoriile neesen┼úiale, inclusiv ├«n str─âin─âtate. Potrivit regulilor ├«n vigoare, un num─âr de p├ón─â la trei familii au permisiunea de a se reuni ├«n locuin┼úe ├«n perioada 23 decembrie-27 decembrie. Oamenii se vor putea str├ónge ├«n l─âca┼čuri de cult ┼či ├«n aer liber, dar nu ├«n spa┼úii ├«nchise sau ├«n s─âli de spectacole. ├Än dou─â treimi din Anglia puburile ┼či restaurantele sunt ├«nchise ├«ncep├ónd cu weekendul din 19 decembrie.

Portugalia

De Anul Nou, petrecerile de strad─â sunt interzise, iar reuniunile ├«n aer liber, limitate la un num─âr maxim de ┼čase persoane. De asemenea, oamenilor nu li se va permite s─â p─âr─âseasc─â casele ├«ntre orele 13:00 - 5:00 diminea┼úa ├«n perioada 1 - 3 ianuarie.Belgia

Membrii unei familii vor avea voie să intre în contact apropiat doar cu o singură persoană pe perioada Crăciunului. Persoanele singure au permisiunea de a se întâlni cu alte două persoane. Focurile de artificii sunt interzise de Anul Nou, iar călătoriile în străinătate, descurajate cu fermitate.

image
În Olanda este carantină până la jumătatea lunii ianuarie 2021

Olanda

├Än aceast─â ┼úar─â este ├«n vigoare un lockdown sever ├«n perioada 15 decembrie 2020 - 19 ianuarie 2021. ├Än spa┼úiile publice deschise nu va fi permis─â formarea unui grup mai mare de 2 persoane cu excep┼úia celor care ├«mpart aceea┼či locuin┼ú─â; nu va fi permis─â primirea ├«n locuin┼úe a mai mult de 2 vizitatori cu v├órsta peste 13 ani.

image
Grecii au restric╚Ťii p├ón─â dup─â Anul Nou

Spania

├Än aceea┼či locuin┼ú─â vor avea permisiunea de a se reuni p├ón─â la 10 persoane - o cre┼čtere de la limita anterioar─â de 6 - pe perioada Cr─âciunului ┼či a Anului Nou. Interdic┼úiile de circula┼úie vor fi decalate de la ora 23:00 la 1:30 pe 24 decembrie ┼či 31 decembrie.Deplas─ârile ├«ntre regiuni vor fi interzise ├«ntre 23 decembrie ┼či 6 ianuarie, cu excep┼úia vizitelor ├«n familie. 

Franţa

├Äncep├ónd cu data de 15 decembrie, este interzis─â circula┼úia pe timpul nop┼úii, ├«n intervalul 20:00-6:00. R─âm├ón ├«nchise cafenelele, restaurantele ┼či barurile, cinematografele, teatrele, muzeele, s─âlile de concerte, parcurile de distrac┼úie, gr─âdinile zoologice, stadioanele, s─âlile de sport (cel pu┼úin p├ón─â pe 7 ianuarie 2021). L─âca┼čurile de cult sunt deschise ┼či pot fi oficiate ceremonii religioase, cu respectarea unui protocol strict. 

Danemarca

Restaurantele, muzeele, cinematografele ┼či alte institu┼úii culturale vor fi ├«nchise ├«n 69 dintre cele 98 de municipalit─â┼úi, printre care Copenhaga, p├ón─â pe 3 ianuarie, restric┼úii care afecteaz─â aproape 80% din popula┼úie. Centrele comerciale sunt ├«nchise ├«ncep├ónd cu 17 decembrie, ca ┼či alte magazine, cu excep┼úia supermarketurilor ┼či magazinelor alimentare, ├«ncep├ónd cu 25 decembrie, ca parte a unui lockdown dur de Cr─âciun ┼či Anul Nou. 

Germania

Vor fi deschise doar magazinele esen┼úiale din 16 decembrie p├ón─â cel mai devreme 10 ianuarie. Adun─ârile private vor fi limitate la cel mult cinci persoane din dou─â familii, regula urm├ónd s─â fie relaxat─â pe perioada Cr─âciunului, c├ónd p├ón─â la 10 persoane vor avea permisiunea de a se ├«nt├ólni, f─âr─â s─â fie pu┼či la num─âr─âtoare ┼či copiii.Grecia

image
În Italia, doar două persoane pot merge într-o vizită la rude

Saloanele de coafur─â ┼či libr─âriile se vor redeschide pe perioada Cr─âciunului, ├«n timp ce alte restric┼úii r─âm├ón ├«n vigoare p├ón─â pe 7 ianuarie. Bisericile se vor deschide pentru liturghiile de Cr─âciun ┼či Boboteaz─â, pe 25 decembrie ┼či 6 ianuarie, num─ârul credincio┼čilor care pot participa fiind limitat.Italia

image
Belgienii au interzis la focuri de artificii de Revelion

Sunt interzise deplas─ârile ├«ntre regiuni ├«n perioada 21 decembrie - 6 ianuarie. ├Än zilele de 24, 25, 26, 27, 31 decembrie, 1, 2, 3, 5, 6 ianuarie se aplic─â, pe ├«ntreg teritoriul na┼úional, m─âsurile valabile pentru zonele ro┼čii (sunt permise deplas─ârile doar pentru motive de munc─â, s─ân─âtate sau situa┼úii de necesitate). Este permis─â vizita la rude sau la prieteni ├«ntre orele 05.00 - 22.00, o dat─â pe zi - maximum dou─â persoane (cu excep┼úia minorilor cu v├órsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilit─â┼úi ┼či a persoanelor din aceea┼či locuin┼ú─â care nu sunt autosuficiente) - ├«n cadrul aceleia┼či regiuni. UngariaAutorit─â┼úile au anulat festivit─â┼úile de Anul Nou, iar restric┼úiile, care includ o interdic┼úie de circula┼úie dup─â ora 19:00, vor r─âm├óne ├«n vigoare p├ón─â pe 11 ianuarie.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg