Cum se s─ârb─âtore╚Öte ValentineÔÇÖs Day ├«n Japonia ╚Öi Danemarca

image
Nu peste tot ├«n lume ValentineÔÇÖs Day este 100% despre romantismFoto: pixabay.com

De mult─â vreme, ├«n unele ╚Ť─âri de pe mapamond, la 14 februarie se s─ârb─âtore╚Öte Ziua ├Ändr─âgosti╚Ťilor (ValentineÔÇÖs Day). De aceea, surprizele pl─âcute ╚Öi inedite f─âcute cu ocazia acestei s─ârb─âtori a romantismului sunt preg─âtite din vreme de tinerii ├«ndr─âgosti╚Ťi.

Valentine's Day în Slovenia

De Ziua ├Ändr─âgosti┼úilor, slovenii muncesc c├ómpul. Considerat unul dintre sfin┼úii prim─âverii ├«n Slovenia, Sf├óntul Valentin aduce ÔÇťcheile r─âd─âciniiÔÇŁ. Din aceast─â zi, plantele ┼či florile ├«ncep s─â creasc─â. Se spune c─â aceast─â zi este cea mai bun─â pentru a se da startul muncii ├«n podgorii ┼či la c├ómp. 14 februarie este ziua ├«n care natura ├«ncepe s─â se trezeasc─â la via┼ú─â.

├Än ziua de 14 Februarie exist─â tradi┼úia ca femeia japonez─â s─â-i ofere b─ârbatului un dar din ciocolat─â. Tipul ciocolatei oferite depinde de natura rela┼úiei. Astfel, giri-choko,  ciocolata normal─â, este oferit─â "din obliga┼úie" ┼čefilor, colegilor ┼či prietenilor. Honmei-choko (ciocolata fin─â, de calitate superioar─â) se ofer─â iubitului, logodnicului sau so┼úului. Multe dintre darurile din ciocolat─â sunt realizate chiar de persoanele care le ofer─â.

Japonezii mai s─ârb─âtoresc ┼či reciproca acestei zile, pe 14 Martie, White Day, c├ónd vine r├óndul b─ârba┼úilor s─â ofere cadouri femeilor. Dac─â un b─ârbat care a primit ciocolata de la o femeie nu "├«napoiaz─â" cadoul, gestul este interpretat ca un semn de superioritate.  

Valentine's Day ├«n Danemarca ┼či Norvegia

De Sf├óntul Valentin, famili┼čtii ├«┼či fac timp s─â petreac─â un moment romantic al─âturi de persoana iubit─â.

Valentine's Day în România

┼×i ├«n ┼úara noastr─â, pe 14 februarie, este s─ârb─âtorit─â Ziua ├Ändr─âgosti╚Ťilor. Rom├ónii, tinerii mai ales, au adoptat aceast─â s─ârb─âtoare, de╚Öi mesagerul iubirii din ┼úara noastr─â este Dragobetele, celebrat de rom├óni pe 24 februarie.

Ca ┼či ├«n alte ┼ú─âri din lume, c├ónd este pr─âznuit Sf├óntul Valentin, rom├ónii ├«┼či exprim─â sentimentele de dragoste, se logodesc sau se c─âs─âtoresc, ├«┼či fac cadouri ┼či surprize, preg─âtite din timp, adres├ónd persoanei iubite un mesaj care se ├«ncheie cu o rug─âminte arz─âtoare: ca aceasta s─â-l poarte mereu ├«m suflet ╚Öi ├«n g├ónd.

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
IMG 0810 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg