Cutremur devastator! Un seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a făcut prăpăd în Maroc. Cel puțin 300 de oameni au murit

Un cutremur violent a avut loc noaptea trecută în Maroc. Cel puțin 300 de persoane au murit și alte câteva sute sunt căutate printre dărămături.

Cutremur devastator în Maroc Foto: Shutterstock
Cutremur devastator în Maroc Foto: Shutterstock

Cutremur devastator în Maroc

Cutremur devastator, noaptea trecută, în Maroc. Un seism de 6,8 grade pe scara Richter a zguduit puternic munții Atlas, provocând moartea a nu mai puțin 296 de persoane. Zeci de clădiri au fost puse la pământ, iar locuitorii și-au părăsit casele de frică. Ministerul de Interne din Maroc a raportat, ca un bilanț preliminar, aproape 300 de morți și peste 150 de răniți. De asemenea, foarte multe persoane sunt date dispărute și căutate printre ruine.

Seismul a lovit puternic zona muntoasă

Seismul de aproape 7 pe scara Richter a lovit puternic zona muntoasă din Maroc, acolo unde au și murit cele mai multe persoane, potrivit unui oficial local. Zona greu accesibilă i-a făcut pe oameni să nu poată fugi prea rapid din calea mișcării telurice. Drumurile sunt blocate și imposibil de parcurs de salvatori, care așteaptă degajarea traseului pentru a putea ajunge la sinistrați. 

Bilanț victime 

„Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant”, a indicat Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

De asemenea, 153 de persoane au fost rănite şi internate în spital. Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23:00, la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat.

Unde a fost simțit cutremurul 

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

În afară de Marrakech, seismul a fost simţit la Rabat, Casablanca şi Essaouira, semănând panică în rândul populaţiei. Mulţi persoane au ieşit pe străzile acestor oraşe, temându-se că li se vor prăbuşi casele, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net