Cutremur în Nepal. Bilanţul a crescut la 6.200 de morţi şi 14.000 de răniţi

cutremur in nepal jpeg
Cutremur în Nepal. Rudele îndurerate îşi plâng victimeleFoto AP

Cutremur în Nepal. Bilanţul seismului care a lovit sâmbătă (25 aprilie) Nepalul a crescut considerabil. Acesta a ajuns la 6.200 de morţi, iar aproape 14.000 de oameni au fost răniţi, anunţă autorităţile statale, citate de ABC News.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP,vorbind despre devastatorul cutremur în Nepal, a aunţat marţi, (28 aprilie), un bilanţ de 5.000 morţi şi aproape 8.000 de răniţi. În prezent, însă, numărul celor decedaţi, dar şi al celor răniţi e din ce în ce mai mare.

Cutremur în Nepal: bilanţul persoanelor decedate, în creştere

"Bilanţul cutremurelor a ajuns la 6.204 morţi. Alte 13.932 de persoane au fost rãnite", a comunicat vineri dimineaţă (1 mai) Centrul nepalez pentru Operaţiuni de Urgenţă. Totodată, alte peste 100 de persoane au murit în India şi China în urma dezastruosului cutremur în Nepal de 7,9 grade produs la 25 aprilie.

Cutremur în Nepal. Crucea Roşie a anunţat că zonele greu accesibile situate în apropierea cutremurului sunt "total devastate". Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie urgentă de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane. Vă amintim, un seism devastator s-a produs, în urmă cu o săptămână, în Nepal, provocând avalanşe de amploare şi fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare, potrivit Mediafax.

Cutremur în Nepal: numărul morţilor ar putea ajunge la 10.000

image
Cutremur în Nepal. Bilanţul victimelor este tot mai mare, pe zi ce trece

Bilanţul tragicului cutremur în Nepal ar putea ajunge la 10.000 de morţi, afirmă premierul ţării, Sushil Koirala, dând asigurări că operaţiunile pentru găsirea eventualilor supravieţuitori continuă.  "Guvernul face tot ce poate pentru salvarea eventualilor supravieţuitori şi pentru oferirea de asistenţă sinistraţilor", a explicat premierul Sushil Koirala, citat de Reuters, în urma acestui cutremur în Nepal. 

"Avem de-a face cu o situaţie problematică, este o perioadă foarte dificilă pentru Nepal", a subliniat şeful Guvernului. Vă amintim că ajutoarele internaţionale au început să sosească imediat după seism, în această ţară de 28 de milioane de locuitori. "Bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000 de morţi", a atras atenţia Koirala.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
Alertă Rosia Montana baraj Taul Mare
Alexandru Muraru/ Facebook
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png