Dai 100.000 $ şi te muţi în casa plutitoare FOTO
Când învârţi pe degete miliarde de dolari şi te scalzi în aur şi petrol, îţi permiţi orice extravaganţă. Bogătaşii din Dubai s-au hotărât să-şi mute cartierele de lux pe mare, în largul coastelor Golfului Persic.
Un proiect extraordinar, realizat de arabii de la Dubai-based Kleindienst Group. Cartierul de apartamente plutitoare este un refugiu pentru afaceriştii din peninsulă, fiind primul de acest gen din lume. Şeicii din Dubai vor putea să se plimbe pe apă şi în acelaşi timp să beneficieze de tot confortul unei vile de lux. Şi cum un iaht nu este niciodată de ajuns, ideea caselor plutitoare fără propulsie a surâs tuturor.
Fiecare din cele 42 de vile de lux este de fapt o barcă fără propulsie, care pluteşte în apropiere de coastele Dubaiului, pe apele cristaline ale Golfului Persic. O casă plutitoare are trei niveluri, unui subacvatic, unul la nivelul mării şi o punte superioară.
Dormitorul matrimonial şi baia se află complet în apă, oferi vederi impresionante spre recifurile de corali artificiali şi peşti multicolori. Puntea este dotată cu o zonă de recreere, o terasă, sufragerie şi o bucătărie complet utilată.
Partea superioară oferă facilităţi de dormit şi este locul ideal pentru luat masa în aer liber. Luxul şi exuberanţa sunt completate cu un jacuzzi şi un mini-bar. Prezentate pentru prima dată la Dubai International Boat Show, luna trecută, sute de amatori din întreaga lume s-au arătat interesaţi să cumpere o astfel de locuinţă.
Proiectul va costa în jur de două milioane de dolari (7,8 milioane de lei) şi va fi finalizat la sfârşitul anului viitor. Investitorii estimează că o locuinţă de acest gen va costa peste 100.000 de dolari (391.918 lei).
Cartierul rezidenţial plutitor va fi compus din maximum 20 de vile plutitoare.
Dubaiul se mândreşte cu 5 «minuni»
- Cea mai înaltă clădire din lume. Burj Khalifa măsoară 829,8 metri şi a costat 1,5 miliarde $.
- Cel mai înalt turn din lume în formă de spirală. Turnul Cayan are 310 m înălţime şi e răsucit la 90º de la vârf până la bază.
- Insulele Palmier. The Palm Jumeirah e format din trei insule artificiale în formă de palmier. 450 de milioane de tone de nisip şi 7 milioane de tone de rocă au fost folosite pentru construirea lor.
- Pârtie de schi acoperită. O veritabilă staţiune, cu 6.000 de tone de zăpadă şi o pârtie care depăşeşte 400 m, este deschisă lângă mall. Extravaganţa a costat 272 de milioane $.
- Cel mai înalt teren de tenis. Hotelul Burj Al Arab adăposteşte unul dintre terenurile de tenis aflate la cea mai mare altitudine din lume: 321 m. Meciul inaugural s-a disputat între Roger Federer şi Andre Agassi.
Blocul care se învârte după soare
„Turnul Viitorului”, aşa a fost botezat cel mai spectaculos bloc din lume. Un arhitect taiwanez, care locuieşte în San Francisco, SUA, a conceput proiectul revoluţionar, care permite locuitorilor din clădire să se trezească în fiecare dimineaţa cu o privelişte diferită. Construcţia va fi un turn de 27 de etaje, realizat în spirală, ce permite o vedere panoramică de 360 de grade pentru toţi rezidenţii. Clădirea lui Shin Kuo (28 de ani) îşi schimbă forma într-o spirală gigantică. Astfel, apartamentele se vor putea roti în jurul unui ax. Din aceeastă cauză, clădirea nu va arătat niciodată la fel.
Primul stadion subacvatic de tenis din lume
Tot la Dubai se pregăteşte prima arenă subacvatică de tenis din lume. Arabii vor să organizeze cel mai important turneu de tenis din circuit, iar pentru asta ei pregătesc un stadion unic, direct sub apele Golfului Persic. Arhitectul polonez Krzysztof Kotala (30 de ani) le-a prezentat şeicilor planurile sale. Dacă proiectul va primi finanţare, bogăţaşii din Dubai vor putea urmări competiţiile de tenis, în timp ce bancurile de peşti înoată deasupra lor. Acesta ar putea fi construit cu ajutorul unor panouri uriaşe, rezistente la şocuri şi greutăţi mari.