De câţi oameni e nevoie să-i pui o plombă leului?


    Leul adormit a fost dezmierdat  de peste 20 de perechi de mâiniFoto: Guliver / Splashnews
Leul adormit a fost dezmierdat de peste 20 de perechi de mâiniFoto: Guliver / Splashnews

Când pacientul are peste 200 de kilograme şi canini de 4,2 centimetri, te gândeşti de două ori înainte să-i zici „gura mare”! Şi cum leul Kwame de la Grădina Zoo din Miami avea nevoie urgentă de o vizită la dentist, iată cât de dificilă a fost obturarea de canal!

Kwame are 9 ani şi este una dintre vedetele grădinii Zoologice din Miami. De mai bine de câteva luni, leul de peste 200 de kilograme nu se mai atingea de mâncare şi era supărat din cale afară. După mai multe analize, medicii veterinari au descoperit că are un dinte cariat şi că regele animalelor are nevoie urgentă de o intervenţie stomatologică, pentru că are o infecţie pe canal. Problema a fost că niciodată Kwame nu a fost considerat un pacient cuminte.


    În timp ce unii  îi reparau dintele...Foto: Guliver / Splashnews
În timp ce unii îi reparau dintele...Foto: Guliver / Splashnews

Aşa că pentru a-l anestezia au fost necesari doi trăgători de elită de la trupele de intervenţie SWAT. Pentru a-l căra au venit 6 studenţi. Iar în jurul mesei de operaţie pe durata intervenţiei au stat tot timpul 10 studenţi voluntari. La această echipă s-au adăugat patru operatori de la o televiziune cu documentare, trei dentişti şi patru asistente. Şi cum nu în fiecare zi leul îşi repară dantura, la operaţie au mai participat ziarişti şi reprezentanţi ai diferitelor organizaţii pentru salvarea animalelor. Obturarea de canal a fost făcută în decurs de o oră, iar lucrarea trebuie să îl ţină pe Kwame până la sfârşitul vieţii (n.r. - 14 ani). În timpul operaţiei i s-a luat lui Kwame şi o probă pentru biopsie, după ce veterinarii au descoperit o aluniţă suspectă.


    ... ceilalţi îi luau pulsulFoto: Guliver / Splashnews
... ceilalţi îi luau pulsulFoto: Guliver / Splashnews

Şi pentru că pacientul tot era anesteziat, câţiva studenţi s-au apucat să îi facă toaleta ghearelor. Şedinţa de „pedichiură” a fost una binevenită, având în vedere numărul mare de paraziţi care îşi făcuseră culcuş în această zonă a corpului. După intervenţie, a fost un pic buimac, însă i-a trecut repede când a constatat că a scăpat de durerea de dinţi şi că s-au ocupat de el aproape 30 de persoane.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
sex sex 0 jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
image
image
image
image
image
image
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg