De ce le e interzis femeilor musulmane să poarte ținuta tradițională pe plaja din Cannes

image
Femeile musulmane nu vor mai avea voie să poarte pe plaja din Cannes costumul de baie specifivi religiei lor Foto Getty

A fost stârnit un val de nemulțumiri atunci când primarul din Cannes a declarat că femeilor musulmane le va fi interzis să mai poarte costumul de baie specific religiei lor.

David Lisnard, primarul din Cannes, consideră că acest costum de baie, care iese ușor în evidență, amenință să-i provoace pe francezi ca urmare a numeroaselor atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic, informează Daily Mail.

În urma violențelor de natură teroristă care au avut loc pe teritoriul Franței, poporul francez pare să resimtă o oarecare islamofobie, iar primarul din Cannes dorește să o diminueze prin interzicerea musulmanilor să își manifeste cultul religios în public.

Totuși, costumele de baie – denumite „burkini” – nu au nicio legătură cu grupul extremist, ele fiind vândute în special în Marea Britanie. Acestea ies în evidență deoarece au de regulă culori închise și acoperă complet corpul femeilor, lăsându-le liber doar chipul.

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
colaj mormant elisabeta a II-a
cub anca pandrea png
image png
hot mascat jpeg
kate middleton
Oana Ionita in spital  jpg
Jason Momoa
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
catuse infractor politie 3 jpeg
image
image
image
image
Melania şi Donald Trump
poluare matasari Foto
michelle si barack obama
kate middleton
dureri menstruale
Prinţul Charles şi Camilla au participat la un festival bavarez şi au ciocnit o halbă de bere în onoarea celui mai nou membru al familiei, Archie Harrison  jpeg