De ce nu obișnuiesc rușii să zâmbească

Ultima actualizare:

    Un psiholog a realizat un studiu despre motivul pentru care poporul rus nu este prea...zâmbitorFoto: Getty
Un psiholog a realizat un studiu despre motivul pentru care poporul rus nu este prea...zâmbitorFoto: Getty

O coincide ziua de naștere a lui Vladimir Putin cu Ziua Mondială a Zâmbetului, dar trebuie să recunoaștem că rareori l-am văzut pe liderul Federației Ruse afișând vreun zâmbet în public. Se pare însă că nu e o caracteristică doar a sa, ci a întregului popor rus.

Care ar fi motivul pentru care rușii nu obișnuiesc să zâmbească? Kuba Krys, un psiholog de la Academia Poloneză de Științe a publicat recent un studiu despre „evitarea incertitudinii”. Cum explică el acest fenomen? El pleacă de la observația că oamenii din anumite societăți simt anxietate atunci când sunt puși în situații incerte, informează The Independent.

Psihologul a observat că este o caracteristică întâlnită mai frecvent la societățile care sunt conduse de un regim politic opresiv, unde învățământului i se acordă o importanță sporită și este structurată în jurul științelor și unde regulile de comportament social sunt impuse. În plus, corupția și precaritatea serviciilor sociale contribuie și ele la „seriozitatea” unor popoare.


    Foto: The Independent
Foto: The Independent

Potrivit studiului lui Kuba, fiecare țară pare a se raporta în mod diferit la noțiunea de zâmbet – în unele țări, o persoană zâmbitoare este considerată suspicioasă. Pentru a testa această teorie, psihologul a chestionat mii de oameni din 44 de state diferite, cărora le-a cerut să-și spună părerea despre imaginile a opt persoane care zâmbeau, respectiv opt care erau serioase.

Rezultatul chestionarului a fost că în țări precum Rusia, Japonia sau Iran, oamenii care zâmbesc des sunt considerați de societate mai puțini inteligenți, în timp ce în Argentina, Zimbabwe și din nou Rusia și Iran, mai pot fi considerați drept persoane nu prea oneste.

Tot în studiu, psihologul mai menționează că raportarea la zâmbet depinde și de sex, cultură și gradul de educație al respectivelor persoane.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net