De ce sărbătorim Halloween? 4 adevăruri fascinante pe care nu le știai


    Semnificația sărbătorii de Halloween nu este foarte cunoscută de către publicul largFoto: bustle.com
Semnificația sărbătorii de Halloween nu este foarte cunoscută de către publicul largFoto: bustle.com

Noaptea de 31 octombrie, când se sărbătorește Halloween, era una magică pentru celți, în jurul anului 800 î. Hr. Aceștia credeau că este singura dată care nu face parte din an, situată la granița dintre viață și moarte, iarnă și vară, Anul Nou și Anul Vechi. Pentru ei existau numai două anotimpuri: iarna și vara, iar la 1 noiembrie începea anotimpul rece.

În zilele noastre, sărbătoarea de Halloween înseamnă petreceri de pomină și costume cât mai ciudate. Milioane de oameni din toată lumea se transformă în personaje înfricoșătoare și petrec până în zori, alături de prieteni.Cu toate acestea, puțini știu adevărata istorie a sărbătorii de Halloween.

1.Halloween este o sărbătoare mai veche de 2.000 de ani

Originile sărbătorii de Halloween vin de la festivalul celtic Samhain, care era celebrat la 1 noiembrie, potrivit bustle.com. Celții credeau că granița dintre lumea de apoi și lumea aceasta se deschide și că morții se plimbă nestingheriți printre cei vii. Popoarele celte locuiau în regiunile care acum sunt statele europene Franța, Regatul Unit și Irlanda. Cercetătorii susțin că Samhain reprezenta comemorarea morților și strângerea recoltelor.

2. De Halloween, femeile aflau cum vor arăta soții lor

Aceasta este una dintre cele mai interesante tradiții de Halloween. În anul 1800, femeile făceau farmece pentru a afla cum vor arăta și ce nume vor avea sortiții lor. Pentru această vrajă, ele foloseau coji de măr, oglinzi sau nuci. Această tradiție nu mai este păstrată de nici o națiune.

3. Colindatul de Halloween are rădăcini sinistre

În noaptea de Halloween, copiii din lumea întreagă se costumează și își colindă vecinii. În mod tradițional, aceștia bat la ușă și spun „Trick or treat?”, echivalentul în limba română fiind „Ne dați ori nu ne dați?”. Micuții primesc bomboane sau alte dulciuri de la vecinii mai generoși. Însă, această tradiție are rădăcini mai sinistre. De Ziua Morților, sărbătorită acum pe 2 noiembrie, oamenii foarte săraci cerșeau mâncare în schimbul promisiunii că se vor ruga pentru morții acelei familii.

4.Costumele de Halloween, o altă tradiție macabră

Cea mai distractivă parte a sărbătorii de Halloween sunt costumele. Te-ai gândit vreodată de unde vine această tradiție? Acum sute de ani în urmă, venirea iernii nu era un prilej de bucurie. Oamenii credeau că fantomele umblă libere prin lumea celor vii, în acea perioadă a anului. Așa că, nimeni nu ieșea din casă, iar oamenii purtau măști, ca fantomele să nu îi recunoască și să nu îi ia cu ele în lumea de dincolo.

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
FotoJet (1) jpg
cub ioana nastase png
infidelitate 0 jpeg
CTP
image
image
image
image
image
image
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg
femeie vaccin jpg