De ce sunt țânțarii mai atrași de unii oameni decât de alții?

image
Țânțarii pot transmite boli grave, precum malaria și febra dengueFoto: Hepta

Sunt țânțarii mai atrași de oamenii care se dau cu parfum, de persoanele cu părul brunet sau de persoanele care mănâncă branză urât mirositoare? Sunt acestea doar mituri urbane?

Potrivit Up Worthy, cercetătorii de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra dezvăluie criteriile după care se ghidează țânțarii atunci când se hrănesc.

Țânțarii își folosesc simțul mirosului pentru a găsi și alege oameni pe care să îi muște. Substanțele chimice din corpul uman sunt diferite de la om la om, la fel și cantitatea de dioxid de carbon expirată, iar acestea joacă un rol important în alegerile pe care le fac țânțarii când vine vorba de hrană.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele de care sunt mai atrași țânțarii pot transmite această caracteristică din generație în generație. Un studiu a comparat această atracție pe câteva seturi de gemeni – 18 identici și 19 nonidentici. Astfel, oamenii de știință au proiectat un cilindru în forma literei Y, care le oferea țânțarilor posibilitatea de a alege între mâinile celor doi gemeni.

Aceștia au descoperit că gemenii identici împart această caracteristică de a reprezenta o atracție pentru țânțari. Acest lucru relevă faptul că există o bază genetică pentru atracția pe care o manifestă țânțarii față de anumiți oameni.

Autorul principal al lucrării, doctorul James Logan, a declarat că „în viitor am putea chiar să luăm o pastilă care să înmulțească producția substanțelor care resping țânțarii”.

Întrucât țânțarii pot transmite boli grave, precum malaria și febra dengue, găsirea unei modalități de respingere a țânțarilor reprezintă o prioritate pentru oamenii de știință.

david pușcaș PNG
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
Dica
Alaska Rusia FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
SAGA
Medicul stomatolog Sorina Stroe
eurovision logo foto shutterstock
calendar ortodox 2021 08 octombrie sfanta cuvioasa pelaghia png
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
reancarcare Kim Jong un şi Vladimir Putin la summitul bilateral de la Vladivostok în Rusia FOTO EPA EFE