Descoperă frumusețea Insulei Tenerife: Top atracții turistice

Ultima actualizare:

Ești în căutare de exotism, de destinații minunate, dar vrei să rămâi în același timp pe bătrânul nostru continent? În acest caz, ar trebui să alegi o vacanță în Insula Tenerife, un adevărat colț de rai din Oceanul Atlantic.

Tenerife seduce în primul rând prin diversitatea peisajelor sale. Insula care face parte din Arhipelagul Canare, are o mulțime de lucruri de oferit atunci când vine vorba despre sejururi și excursii în Tenerife. Astfel că, în Tenerife, poți găsi plaje de vis, cu nisip fin și chiar și munți. Dar și peisaje de vis lunare și vulcanice pe care le oferă Teide, vulcanul său adormit.

Iată care sunt deci cele mai interesante atracții turistice Tenerife pe care să le vizitezi

Parcul Național Teide

Aflat în centrul insulei, acest parc național are un vulcan adormit, Teide, care ajunge până la o înălțime de 3718 metri. Cei 19.000 de hectare fac din el chiar cel mai mare parc natural din Canare! Peisajele de aici sunt cele mai variate, la fel și flora și fauna sa.

Los Gigantes

În spatele acestui nume se ascund Falezele Gigantului, una din cele mai celebre atracții turistce de aici, cu o înălțime între 300 și 600 de metri. Unele faleze se află însă și la o adâncime de 30 de metri sub apă.

Canionul Masca

Parcul Natural Teno prezintă unele din cele mai frumoase peisaje din Tenerife. Sunt peisaje stâncoase, pietroase, care atrag o mulțime de turiști.

Plajele Negre de la Puerto de la Cruz

Într-un city break pe insulele Canare, trebuie să descoperi și principala stațiune balneară din partea de nord a insulei Tenerife. Este vorba despre Puerto de la Cruz cu un centru istoric care a știut cum să își păstreze farmecul de altădată și cu plaje cu nisip negru, foarte fotogenice. Trebuie să admiri neapărat și carnavalul de la Santa Cruz de Tenerife. Este cel mai popular carnval, chiar după cel de la Rio, de care toată lumea a auzit, cu siguranță.

Puerto de la Cruz

Este una din cele mai turistice destinații din Tenerife. În centrul său vechi, vei putea descoperi un patrimoniu bogat, dar și restaurante de top sau magazine. Ai ocazia de a descoperi și o grădină botanică sau să te distrezi la Lago Martianez, un mare complex acvatic din Tenerife. O atracție de neratat!

Santa Cruz de Tenerife

Este capitala insulei. Se află în partea de nord a insulei Tenerife fiind un oraș foarte fermecător, care poate să fie punctul de plecare al unui sejur foarte frumos alături de un ghid turistic. În centrul istoric poți să vizitezi și unele situri istorice și edificii religioase care datează din epoca colonială.

La Gomera

Este o insuliță încă necunoscută în apropiere de Tenerife, cu un minunat cadru natural.

Vilaflor

Este un sat pitoresc, una din cele mai frumoase obiective turistice de aici. Se afla în apropiere de Parcul Național Teide. La Candelaria și Los Cristianos sunt două localități tipice, unele din cele mai frumoase de pe coastă.

Icod de Los Vinos

Situată în valea de nord-est a Insulei Tenerife, este o atracție turistică aflată în cel mai frumos cadru natural desenat de mare și de munții de origine vulcanică.

Peste tot în insulă, vei avea ocazia de a descoperi plaje de nisip fin sau de nisip negru vulcanic. Playa de Los Gigantes este cea mai uimitoare, fără îndoială, de pe insulă, înconjurată de faleze impresionante. Este cel mai frumos loc de pe insulă pentru a profita de cel mai frumos apus de soare poate chiar din lume! Playa de Las Americas este un alt loc foarte frumos care trebuie să fie descoperit în Tenerife!

De asemenea, trebuie să ajungi și pe la Loro Parque este un parc zoologic, unde vei găsi în jur de 800 de animale sau la Siam Park, cel mai mare parc acvatic din Europa.

Cu atâtea atracții ar trebui să cumperi cât mai repede biletele de avion!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net