Dezmăț pe străzile din Anglia după ce guvernul a anunțat că nu sunt restricții noi pentru Revelion

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunțat luni seara, 27 decembrie că nu se vor impune măsuri de restricție împotriva răspândirii noului coronavirus cu prilejul Anului Nou. Politicianul i-a rugat însă pe petrecăreți să aibă grijă și a ignorat avertismentele venite din partea experților după ce a constatat că Omicron nu a blocat încă spitalele la nivel național, chiar dacă se înregistrează o creștere a cazurilor de infectare.i

Tinerii din Leeds au petrecut până în zori - foto Profimedia
Tinerii din Leeds au petrecut până în zori - foto Profimedia

În Londra, Leeds și alte orașe tinerii au petrecut până în zori de zi dansând în plină stradă fără să poarte măști și fără să păstreze distanța recomandată de doctori.

Petrecăreții convinși că Omicron e mai puțin periculoasă ca Delta

În ziua de Crăciun în Regatul Unit s-au vaccinat 12.000 de persoane, iar în a doua zi de Crăciun 25.000, acest lucru fiind interpretat ca unul pozitiv de către autorități în vederea stăvilirii numărului mare de infectări. Potrivit The Sun, studiile recente arată că Omicron este mai puțin periculoasă decât celelalte tulpini ale SARS-CoV-2. La nivelul Regatului Unit riscul de spitalizare din cauza Omicron este cu 50-70% mai scăzut decât în cazul tulpinii Delta. Pe de altă parte, doza a treia de vaccin anti-COVID-19 oferă o imunitate crescută în lupta contra Omicron și cu pandemia care a lovit omenirea.

Petrecerile nu au ținut cont de restricțiile impuse împotriva răspândirii pandemiei - foto Profimedi
Petrecerile nu au ținut cont de restricțiile impuse împotriva răspândirii pandemiei - foto Profimedi

Petrecere națională anti-restricții COVID-19

Mii de tineri au inundat străzile în noaptea de luni spre marți pentru a sărbători în plină stradă anunțul făcut de Boris Johnson. Tinerii au înfruntat temperaturile reci și fetele au purtat rochii de seară decoltate și scurte, dansând pe ritmuri săltărețe în centrul orașelor. Jurnaliștii de la The Sun au confirmat că au fost organizate adevărate chefuri stradale în orașele britanice și tinerii au fumat și au consumat alcool pe străzi și în parcuri.

Milioane de britanici stresați de restricții

Milioane de britanici au așteptat cu sufletul la gură dacă vor fi impuse noi restricții în cursul acestei săptămâni. A fost luată în calcul varianta revenirii la regula reuniunilor de doar șase persoane, care a fost în vigoare anul trecut, în timpul Crăciunului. Însă premierul a considerat că nu se impun asemenea restricții având în vedere informațiile venite de la consultanții săi pe probleme sanitare Chris Whitty și Sir Patrick Vallance. Ministrul Sănătății Sajid Javid a subliniat că ”oamenii trebuie să fie atenți în continuare în preajma sărbătorilor de Anul Nou” și să se testeze înainte de a merge la o petrecere, să asigure o bună ventilare a încăperii în care stau și să poate pe cât posibil mască în timpul reuniunii de familie.

Tinerele au ignorat frigul și au mers în picioarele goale pe străzi - foto Profimedia
Tinerele au ignorat frigul și au mers în picioarele goale pe străzi - foto Profimedia

Restricții noi așteptate la începutul lui 2022

Ministrul Sănătății le-a transmis englezilor să facă toate cele trei doze de vaccin anti-COVID-19 dacă vor să nu ajungă în spitale. Javid a confirmat că în primele săptămâni din 2022, guvernul condus de Boris Johnson ia în calcul instituirea de  noi măsuri de restricție în cazul în care tulpina Omicron tinde să devină un pericol pentru populație. Johnson a recunoscut că din experiența anului trecut ”mulți oameni au ajuns cu COVID-19 la spitale după ce s-au infectat înainte de Crăciun, iar statisticile au arătat că nu petrecerile de Crăciun și Revelion au fost responsabile de infectări, ci mai mult lipsa de informare în rândul populației”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net