Doi ani de pandemie: De la primul caz din Wuhan, la 267.865.289 de infectări cu Covid-19 în întreaga lume

Ultima actualizare:

     La doi ani de la primul caz, înregistrat la Wuhan, bilanţul în întreaga lume a ajuns la 267.865.289 de infectăriFoto: Pixabay
La doi ani de la primul caz, înregistrat la Wuhan, bilanţul în întreaga lume a ajuns la 267.865.289 de infectăriFoto: Pixabay

Avem deja doi ani de pandemie! Pe 11 decembrie 2019 a apărut în lume primul caz de infectare cu Covid-19. Pacientul zero a fost o vânzătoare din piaţa de animale din Wuhan, China. Doi ani mai târziu, originea virusuluia rămas un mister. Însă, naliza primelor cazuri de coronavirus în Wuhan înclină în mod clar balanţa către o origine animală a virusului, susţine virusologul Michael Worobey.

În octombrie, Serviciile secrete americane au anunțat că e posibil să nu poată vreodată să identifice originea Covid-19, dar au concluzionat că boala nu a fost creată ca armă biologică. Într-o evaluare actualizată a cercetării, Office of the US Director of National Intelligence (ODNI) a spus că transmiterea de la animal la om şi un accident de laborator sunt două ipoteze plauzibile legat de felul în care s-a răspândit temutul virus. Nu au existat însă suficiente informaţii pentru a ajunge la o concluzie definitivă.

Primele cazuri, legate de o piață din Wuhan

Autorităţile chineze au legat primele cazuri de Covid-19 de o piaţă din Wuhan. Astfel, oamenii de ştiinţă au considerat că virusul a trecut la oameni de la animale.

Anul acesta, în presa americană au apărut şi articole care sugerau că există tot mai multe dovezi că virusul a apărut din laboratorul din Wuhan, probabil în urma unui accident.

Până în prezent, s-au înregistrat pe plan mondial 267.865.289 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei infectaţi, au murit 5.285.888.

Pe primul loc în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri este SUA, cu 49.241.986 de infectări. Pe locul doi este India, cu 34.674.744 de cazuri, iar pe poziţia a treia este Brazilia, cu 22.167.781 de cazuri. România a raportat peste 1,79 milioane de cazuri şi aproape 58.000 de decese.

În cei doi ani de la primul caz, lumea a fost nevoită să trăiască respectând restricţii, deşi în mai multe ţări acestea au fost întâmpinate cu proteste. Sunt disponibile în prezent câteva tipuri de vaccinuri împotriva covid-19. Până acum s-au administrat peste 8 miliarde de doze de vaccin. 

Citește și

FOTO Scene de coșmar la târgul de animale din Wuhan, unde s-au vândut liliecii purtători de coronavirus

Wuhan, un oraş fără ţipenie de om. Coronavirusul a pustiit străzile şi i-a sechestrat pe chinezi în case

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net