Ei habar nu au că a început războiul. Povestea celor 6 astronauți închişi într-o capsulă dintr-o clădire moscovită

#Război Ucraina-Rusia

Sunt complet izolaţi de lume! Doi americani, trei ruşi şi un bărbat din Emiratele Arabe Unite, nu ştiu de război, fiindcă sunt închişi într-o capsulă dintr-o clădire moscovită.

Cei doi astronauți americani (medalion),  împreună cu cei 3 colegi ruși și cu cel din EAU
Cei doi astronauți americani (medalion), împreună cu cei 3 colegi ruși și cu cel din EAU

6 astronauţi, între care se numără americanii William Brown (32 de ani) şi Ashley Kowalsky (36 de ani), ruşii Oleg Blinov, Victoria Kiricenko, Ekaterina Kariakina şi Saleh Al Ameri, din Emiratele Arabe Unite, participă la misiunea SIRIUS 21, care simulează o misiune spaţială. În acest scop, ei trăiesc izolaţi într-o capsulă într-o clădire din epoca sovietică din Moscova, în cadrul unui experiment realizat în parteneriat spaţial dintre NASA şi Rusia. 

Astronauţii au început misiunea în noiembrie 2021 şi urmează să o încheie abia în iulie 2022. Singura formă de contact a lor cu lumea exterioară sunt scrisorile care sunt trimise prin intermediul unui server la care au acces doar prietenii şi familiile. Însă prietenii şi familiile lor nu ştiu cine se ocupă de server şi dacă scrisorile lor recente au ajuns la astronauţii închişi în capsulă.

Astronauţii iau masa împreună
Astronauţii iau masa împreună

Nimeni nu mai ştie ce fac în capsulă

NASA nu a anunţat dacă experimentul va continua sau dacă echipa din capsulă este la curent cu decizia Departamentului de Stat din SUA, potrivit căreia toţi americanii trebuie să părăsească de urgenţă Rusia după invazia rusă împotriva Ucrainei. SUA au închis spaţiul american pentru Rusia, ceea ce înseamnă că nici un avion comercial nu poate zbura spre America.

Dacă preşedintele rus Vladimir Putin închide de asemenea spaţiul aerian pentru liniile aeriene americane, va fi şi mai dificil pentru americani să plece din Rusia. Până la 24 februarie, când Putin a declanşat războiul împotriva Ucrainei, Centrul de cercetări ştiinţifice de stat din Rusia, care face experimentul SIRIUS 21, în colaborare cu NASA, posta poze din interiorul capsulei în paginile sale de pe reţelele sociale. 

După invazie, nu se mai ştie nimic despre ce se întâmplă cu cei 6 astronauţi care simulează misiunea spaţială.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net