Ei habar nu au că a început războiul. Povestea celor 6 astronauți închişi într-o capsulă dintr-o clădire moscovită

#Război Ucraina-Rusia

Sunt complet izolaţi de lume! Doi americani, trei ruşi şi un bărbat din Emiratele Arabe Unite, nu ştiu de război, fiindcă sunt închişi într-o capsulă dintr-o clădire moscovită.

Cei doi astronauți americani (medalion),  împreună cu cei 3 colegi ruși și cu cel din EAU
Cei doi astronauți americani (medalion), împreună cu cei 3 colegi ruși și cu cel din EAU

6 astronauţi, între care se numără americanii William Brown (32 de ani) şi Ashley Kowalsky (36 de ani), ruşii Oleg Blinov, Victoria Kiricenko, Ekaterina Kariakina şi Saleh Al Ameri, din Emiratele Arabe Unite, participă la misiunea SIRIUS 21, care simulează o misiune spaţială. În acest scop, ei trăiesc izolaţi într-o capsulă într-o clădire din epoca sovietică din Moscova, în cadrul unui experiment realizat în parteneriat spaţial dintre NASA şi Rusia. 

Astronauţii au început misiunea în noiembrie 2021 şi urmează să o încheie abia în iulie 2022. Singura formă de contact a lor cu lumea exterioară sunt scrisorile care sunt trimise prin intermediul unui server la care au acces doar prietenii şi familiile. Însă prietenii şi familiile lor nu ştiu cine se ocupă de server şi dacă scrisorile lor recente au ajuns la astronauţii închişi în capsulă.

Astronauţii iau masa împreună
Astronauţii iau masa împreună

Nimeni nu mai ştie ce fac în capsulă

NASA nu a anunţat dacă experimentul va continua sau dacă echipa din capsulă este la curent cu decizia Departamentului de Stat din SUA, potrivit căreia toţi americanii trebuie să părăsească de urgenţă Rusia după invazia rusă împotriva Ucrainei. SUA au închis spaţiul american pentru Rusia, ceea ce înseamnă că nici un avion comercial nu poate zbura spre America.

Dacă preşedintele rus Vladimir Putin închide de asemenea spaţiul aerian pentru liniile aeriene americane, va fi şi mai dificil pentru americani să plece din Rusia. Până la 24 februarie, când Putin a declanşat războiul împotriva Ucrainei, Centrul de cercetări ştiinţifice de stat din Rusia, care face experimentul SIRIUS 21, în colaborare cu NASA, posta poze din interiorul capsulei în paginile sale de pe reţelele sociale. 

După invazie, nu se mai ştie nimic despre ce se întâmplă cu cei 6 astronauţi care simulează misiunea spaţială.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net