Ei sunt bodyguarzii înaripaţi ai lui Putin

image
Alexei Vlasov (28 de ani) este antrenorul femelei de uliu AlphaFoto: AFP

V-a┼úi ├«ntrebat vreodat─â de ce nu sunt ciori la ┬şKremlin? Secretul este Alpha, o femel─â uliu de patru ani care face parte din Serviciul de Gard─â Federal ┼či e antrenat─â de ornitologul Alexei Vlasov (28 de ani). Este suficient ca Alpha s─â ┼úipe de dou─â ori ┼či toate p─âs─ârile amu┼úesc.

Vladimir Putin (66 de ani) se bucur─â de cel mai bun serviciu de paz─â. C├ónd uliul din familia Accipitridae, Alpha, este la datorie, nici o veveri┼ú─â, nici o cioar─â sau vreun porumbel nu ├«ndr─âznesc s─â se apropie de Kremlin. Serviciul de Gard─â Federal a fost ├«nfiin┼úat ├«n 1984 ┼či a ├«ndeplinit cu succes misiunea delicat─â de a-i p─âzi pe liderii ru┼či de ciorile g─âl─âgioase care vin din gr─âdina Taini┼úki, din Moscova. Alexei Vlasov (28 de ani) ┼či Denis Sidogin, de 34 de ani, se ocup─â de cei aproape 24 de bodyguarzi ├«naripa┼úi de la Kremlin. Din unitatea de elit─â fac parte cele mai bune exemplare de ┼čoimi c─âl─âtori ┼či ulii porumbar. Fosta re┼čedin┼ú─â a ┼úarilor devenit─â ├«ntre timp palat preziden┼úial a intrat ├«n patrimoniul Unesco ┼či beneficiaz─â de un regim de paz─â ┼či protec┼úie special.

ÔÇŁAlpha prinde tot ce mi┼čc─â: de la ciori, porumbei, p─âs─âri g─âl─âgioase de mici dimensiuni, ┼čoareci, veveri┼úe ┼či alte mamifere de talie mic─â. A ├«n┼úeles c─â misiunea ei este s─â ┼úin─â la distan┼ú─â intru┼čii ┼či nu atac─â niciodat─â oameniiÔÇŁ, a explicat pentru AFP ornitologul Alexei Vlasov. La ├«nceputul erei sovietice, g─ârzile de la Kremlin aveau ca misiune s─â ├«mpu┼čte zilnic ciorile, p├ón─â c├ónd Lenin a interzis aceast─â practic─â barbar─â, pe motiv c─â ÔÇŁse irose┼čte muni┼úie pre┼úioas─âÔÇŁ. Departamentul de paz─â ┼či protec┼úie a montat difuzoare imense ├«n jurul Kremlinului care redau ┼úipetele p─âs─ârilor r─âpitoare, dar inteligentele ciori ┼či-au dat seama c─â e vorba de o p─âc─âleal─â. Abia ├«n 1984 a fost ├«nfiin┼úat Serviciul de Gard─â Federal ┼či p─âs─ârile care au o vedere de 180 de grade au f─âcut cur─â┼úenie definitiv.

image
Din Serviciul Federal de Gard─â fac parte ┼čoimi c─âl─âtori ┼či ulii porumbari

Click! spune

Uliul porumbar are o anvergur─â de 68 de centimetri ┼či poate atinge o greutate de 1,4 kg. ├Än s─âlb─âticie, un uliu tr─âie┼čte p├ón─â la 11 ani ┼či ├«n captivitate 16 ani. Uliul porumbar face parte din familia Accipitridae, are ciocul adaptat sf├ó┼čierii, cu margini t─âioase ┼či gheare ca o menghin─â. Uliul se hr─âne┼čte cu mamifere mici ┼či p─âs─âri.

FotoJet jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet (4) jpg
Dorian Popa
David Popovici, EPA jpg
sotie cumpanasu jpg
image png
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg
FotoJet jpg
┼×oferi care circul─â pe banda de urgen┼ú─â a autostr─âzilor Foto colaj capturi video
recalcularea pensiilor mineri jpeg