Ei sunt cei mai avuți oameni din lume! Sunt mai bogați decât jumătate din populația globului

16 ianuarie 2017
article img
Aceștia sunt cei mai bogați oameni de pe planetăFoto: The Mirror

Oxfam a făcut un studiu despre averea celor mai bogați opt oameni ai planetei și s-a constatat că ar însuma în jur de 426 de miliarde de dolari. Este mai mult decât însumează averea a jumătate din populația globului.

Oxfam este o confederație a organizațiilor caritabile din întreaga lume, al cărei scop este reducerea sărăciei la nivel global. „Anul acesta, imaginea inegalitățății de avere va fi mai clară și mai șocantă decât era înainte. Este grotesc ca un grup de oameni care ar putea încăpea într-o mașinuță de golf, dețin o avere mai mare decât jumătate din întreaga umanitate”, a declarat șeful executiv al Oxfam, Mark Goldring.

„În timp ce unu din nouă oameni de pe planetă se culcă în fiecare noapte flămând, o mână de miliardari au o bogăție atât de mare, încât ar avea nevoie de mai multe vieți pentru o putea cheltui. Faptul că o elită super bogată este capabilă să prospere în detrimentul restului dintre noi, atât acasă, cât și peste oceane, ne arată cât de deformată a devenit economia. Inegalitatea nu doar că ține milioane de oameni prizonieri în sărăcie, dar fracturează societățile și otrăvește politica”, a ținut să precizeze șeful executiv al Oxfam, potrivit The Mirror.

Iată ce avere au opt cei mai bogați oameni din lume și care sunt aceștia:

Bill Gates

article img
Foto: Getty

Este fondatorul Microsoft. Are o avere netă de 75 de miliarde de dolari.

Amancio Ortega

article img
Foto: Getty

Este fondatorul de orginie spaniolă a Inditex și a lanțului de magazine de haine Zara. Are o avere de 67 de miliarde de dolari.

Warren Buffett

article img
Foto: Getty

Este cel mai mare acționar al Berkshire Hathaway, o companie americană gigantică, care deține subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă, transporturi. Are o avere de 60,8 miliarde de dolari.

Carlos Slim Helu

article img
Foto: Getty

Deținătorul de origine mexicană a Grup Carso, un conglomerat de companii industriale. Deține o avere de 50 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos

article img
Foto: Getty

Fondatorul, președintele și șeful executiv al Amazon, celebra platformă comercială online. Jeff are o avere de 45,2 miliarde de dolari.

Mark Zuckenberg

article img
Foto: Getty

Președintele, CEO și cofondatorul Facebook. Deși este unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii, a strâns o avere de 44,6 miliarde de dolari.

Larry Ellison

article img
Foto: Getty

Cofondator și CEO Oracle, celebra companie americană, producătoare de calculatoare. Are o avere de 43,6 miliarde de dolari.

Michael Bloomberg

article img
Foto: Getty

CEO, fondator și unicul deținător al agenției de presă Bloomberg LP. Deține o avere de 40 de miliarde de dolari.