El este autorul atacului de pe aeroportul din Florida. A fost trimis în războiul din Irak

Ultima actualizare:

    Esteban Santiago, autorul atacului de pe aeroportul din Fort Lauderdale
Esteban Santiago, autorul atacului de pe aeroportul din Fort Lauderdale

Bărbatul care a semănat moarte și panică în Aeroportul din Fort Lauderdale, în Florida, are 26 de ani, se numește Esteban Santiago și a servit în armată în Irak. Tânărul a ucis cinci persoane, după ce, ajuns pe aeroport, a mers la Terminalul 2, și-a așteptat bagajele ca orice alt pasager, dar ceea ce a scos el din valiză a fost o armă cu care a început să tragă la întâmplare.

Esteban Santiago s-a născut în New Jersey, dar s-a mutat cu familia, acolo unde a și crescut. În decembrie 2007 s-a înscris în Garda Națională a Puerto Rico, iar între aprilie 2010 și februarie 2011 a fost trimis în Irak. Mai târziu s-a înscris în Garda Națională Alaska, acolo unde s-a și mutat, dar a fost lăsat la vatră pentru rezultate nesatisfăcătoare, în august 2016, notează NBC News. De atunci lucra ca agent de pază.

Martorii au spus că bărbatul a tras la întâmplare până a rămas fără gloanțe, apoi s-a întins pe podea și a așteptat poliția. Fratele autorului atacului, Bryan Santiago, care încă trăiește în Puerto Rico, a avut o intervenție telefonică la televiziunile din SUA și a declarat: "Câteodată e bun, câteodată e ciudat. Are o femeie în Alaska și un copil. Cu ea se certa foarte des. Pot să spun că se certa foarte mult cu toată lumea". Acesta a recunoscut că fratele lui, acum acuzat de crimă, a beneficiat de consiliere psihologică în Alaska. 


    Esteban, în armată
Esteban, în armată

Un episod dubios a avut loc în luna noiembrie, când suspectul a mers într-un birou FBI din Alaska pentru a le mărturisi agenților că mintea lui este sub controlul unei agenții din SUA și că CIA îl forțează să se uite la clipuri ale celor de la ISIS. Atunci a lăsat să se înțeleagă că nu are de gând să facă rău nimănui, dar cei de la FBI, puși în dificultate de comportamentul lui bizar, au anunțat poliția și tânărul a fost dus la un centru de psihiatrie, unde a fost supus unei evaluări, în urma căreia i s-a pus diagnosticul de sindrom de stres post-traumatic, cel mai probabil secehele din urma războiului.

FBI investighează orice pistă și nu a exclus nici terorismul.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net