El este eroul de pe excavator! A muncit zi și noapte pentru a debloca Canalul Suez


    Excavatoristul săpa neînfricat, în timp ce internauţii râdeau de el Foto: suezcanal.gov.eg
Excavatoristul săpa neînfricat, în timp ce internauţii râdeau de el Foto: suezcanal.gov.eg

Truda lui a dus la deblocarea Canalului Suez şi la reluarea traficului pe cea mai importantă rută maritimă între Europa şi Asia! Pe 23 martie, Ever Given, o navă uriaşă, de 400 de metri lungime, a fost împinsă pieziş de rafalele de vânt şi a blocat Canalul Suez. Excavatoristul egiptean Abdullah Abdel – Gawad a muncit zi şi noapte şi a izbutit să elibereze mastodontul.

Ştirea că vaporul Ever Given a blocat Canalul Suez a făcut înconjurul lumii pe 23 martie, iar zeci de nave care ar fi trebuit să traverseze dinspre Marea Mediterană spre Marea Roşie au rămas în aştepare. Autorităţile egiptene au demarat imediat operaţiunea de a repune vasul eşuat pe linia de plutire. Una dintre cele mai sugestive imagini a fost o fotografie în care apărea un excavator lângă nava imobilizată în mal, arată Digi24. Utilajul săpa de zor pământul pentru a elibera carena şi părea un gândăcel în comparaţie cu dimensiunile colosale ale vasului Ever Given. Bărbatul de la manetele excavatorului cu ajutorul căruia a fost repusă pe linia de plutire nava - gigant a fost subiect de glume pe internet. Totuşi, Abdullah Abdel - Gawad a mărturisit, într-un interviu pentru Business Insider, că atenţia întregii lumii asupra lui l-a ajutat să fie concentrat în misiunea de eliberare a vaporului Ever Given.  

Timp de şase zile, Abdullah a lucrat continuu la eliberarea navei. De altfel, nici n-a văzut când a fost făcută fotografia. “Nu eram atent la lucrurile astea”, a povestit el. Apoi a început să vadă valurile de glume rostogolite pe reţelele sociale. Una dintre ele, pe care a reţinut-o, avea scris în dreptul navei „Celulita mea”, iar în dreptul excavatorului - „O ceaşcă de ceai verde”. Pentru muncitorul egiptean n-a fost însă o glumă reuşită şi avea impresia că lumea râde de munca lui. “Oamenii au spus: «Autoritatea Canalului Suez a luat măsuri şi a trimis echipament de mărimea unui bob de orez»”, îşi aminteşte lucrătorul. “Asta m-a supărat. Dar m-a şi motivat, pentru că voiam ca lumea să spună: «A reuşit»”. 


    Nava Ever Given a blocat ruta maritimă din cauza rafalelor puternice de vânt Foto: EPA - EFE
Nava Ever Given a blocat ruta maritimă din cauza rafalelor puternice de vânt Foto: EPA - EFE

Din estimările lui, nava Ever Given s-a ridicat cu 6 metri faţă de nivelul de plutire când s-a înfipt în mal, iar sarcina lui era să îndepărteze pietrele şi pământul care blocau carena vasului. Lui Abdullah i-a fost foarte frică să nu dezechilibreze nava cu săpăturile lui şi să se răstoarne peste el, în loc să o repună pe linia de plutire. „Dacă te uiţi la dimensiunea navei şi la dimensiunea excavatorului, este absolut înspăimântător”, s-a confesat el.


    Abdullah e mândru că şi-a îndeplinit misiunea Foto: Business Insider / Abdullah Abdel – Gawad / Facebook
Abdullah e mândru că şi-a îndeplinit misiunea Foto: Business Insider / Abdullah Abdel – Gawad / Facebook

Alţi doi excavatorişti care au sosit după două zile s-au temut să lucreze direct sub nava imensă şi au stat mai departe. Ei doar au cărat pământul excavat de curajosul lucrător. Prin urmare, eliberarea navei a devenit sarcina lui Abdullah. După şase zile în care a muncit din greu, cu doar trei ore dormite pe noapte, egipteanul şi excavatorul său au izbutit minunea: nava Ever Given a fost repusă pe linia de plutire. 

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub monica anghel png
andreea antonescu jpg
Horoscop dragoste webp
11 septembrie
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg