Elon Musk are 167,3 miliarde $, și-a vândut toate casele și stă într-o remorcă

Ultima actualizare:

    Noua locuinţă  formată din  două remorci,  unite între ele
Noua locuinţă formată din două remorci, unite între ele

Cel mai excentric din lume! Elon Musk, 50 de ani, şi-a vândut toate casele şi s-a mutat recent într-una dintre remorcile SpaceX, care costă doar 50.000 de dolari. Aşa arată noua locuinţă a miliardarului care vrea să cumpere teren pe Lună şi mai apoi să înfiinţeze prima colonie umană de pe Marte.

Până recent, Elon Musk avea un imperiu imobiliar de peste 110 milioane de dolari, întins în mai multe state din nordul şi din sudul SUA. Începând din 2019 a scos la vânzare fiecare casă în parte şi chiar a ”lăsat la preţ” pentru a scăpa mai repede de ele. Creatorul PayPal, Tesla şi SpaceX are în prezent o avere de 167,3 miliarde $, dar locuieşte într-o remorcă de 49.500 de dolari pentru care plăteşte o chirie lunară de 250 $.


    Bucătăria
Bucătăria

La finele lunii iunie, Musk a scris pe pagina lui de Twitter că noua lui casă are puţin sub 100 mp, a închiriat-o de la compania SpaceX şi a fost concepută de compania de design interior Boxabl. Casa lui se numeşte Casida şi este de fapt o remorcă de trailer, transformată în locuinţă.

Plăteşte o chirie de 250 $ pe lună

Casa modulară realizată din oţel are bucătărie, cameră de zi, baie şi dormitor, adică strictul necesar. Baia este de fapt o anexă a locuinţei şi are pereţii din beton. Musk închiriază locuinţa de la compania lui cu sediul în Boca Chica, Texas, SUA, aflată în apropierea zonei de lansare a rachetelor SpaceX.


    Dormitor
Dormitor

”Casa mea costă 50.000 $, e în Boca Chica, lângă staţia spaţială SpaceX şi este senzaţională”, a scris Musk. Compania Boxabl care a creat casa modulară a fost înfiinţată în 2017, în Las Vegas, Nevada, şi vinde locuinţe ce pot fi transportate oriunde pe planetă. În mai 2020, Musk a promis că ”nu va mai avea nici o casă pe Pământ, pentru că este inutil, având în vedere că Terra e destinată pieirii şi Cosmosul e viitoarea casă a omenirii”. Şi aşa a făcut. În iunie 2021, a scăpat de ultima casă din zona California Bay, pe care a luat 37,5 milioane $ şi s-a declarat eliberat.


    Aşa arată planul casei miliardarului
Aşa arată planul casei miliardarului

Cine este Elon Musk?

Miliardarul de 50 de ani cu origini sud-africane, canadiene şi americane s-a născut la 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud. A absolvit Universităţile Stanford (1995) şi Queen’s (1992). Este fondatorul şi CEO al SpaceX, Tesla Inc., în consiliul de administraţie al OpenAI şi fondatorul Neuralink şi al The Boring Company.


    Elon Musk  a împlinit  50 de ani  la 28 iunieFoto: EPA - EFE
Elon Musk a împlinit 50 de ani la 28 iunieFoto: EPA - EFE

Alte proiecte de care şi-a legat numele sunt SolarCity, Zip2, X.com, care s-a unit cu brandul Confinity şi a luat numele de PayPal. A fost căsătorit cu o colegă de facultate, Justine, între 2000 şi 2008. Este tatăl a şapte copii, care nu locuiesc cu el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net