Emmanuel Macron încearcă să-i calmeze pe protestatari prin promisiuni!

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron s-a adresat poporului francez, în urma protestelor „vestelor galbene”Foto Getty Images
Emmanuel Macron s-a adresat poporului francez, în urma protestelor „vestelor galbene”Foto Getty Images

Emmanuel Macron s-a adresat poporului francez luni seară, 10 decembrie, după ce timp de mai multe zile, pe străzile Franței au răsunat protestele „vestelor galbene”, care au atins cote alarmante din perspectiva violenței stradale. Președintele Franței a condamnat comportamentul protestatarilor și a decretat „stare de urgenţă socială şi economică”. De asemenea, pentru a îmbuna situația, Macron a încercat să calmeze spiritele prin intermediul unor promisiuni de viitor.

Emmanuel Macron încearcă să-i îmbuneze pe protestatari prin promisiuni! În cadrul unei cuvântări, adresate națiunii sale, președintele francez a vorbit despre situația critică la care au ajuns protestele stradale din întreaga țară și a propus câteva măsuri de viitor, care speră el că vor rezolva problemele care i-au determinat pe oameni să iasă cu miile în stradă și să-și scandeze nemulțumirile. Inițial protestele erau împotriva scumpirii carburanților, însă au degenerat într-un val „anti Macron”.

După ce în Franța s-a instalat o „stare de asediu” timp de patru weekenduri consecutive, manifestanții antiguvernamentali intitulați „vestele galbene” creând haos pe străzile din întreaga țară, Macron a ținut să dezbată incidentele și să încerce să pună capăt protestelor violente care au acaparat întreaga Franță.

Luni seară, 10 decembrie, președintele francez a admis că există o stare de nemulţumire împărtăşită de numeroţi cetăţeni, însă a denunţat comportamentul „iresponsabil” al protestatarilor violenţi şi a decretat „starea de urgenţă socială şi economică”. Ca un mijloc de soluționare a problemelor, liderul de la Paris a promis creșteri de salarii și a cerut ca marile companii să plătească impozitul pe venit mai mare.

Macron susține că înțelege situația, dar condamnă violența

„Există o stare de furie, de indignare. Această indignare probabil este împărtăşită de mulţi francezi, dar această stare nu trebuie să se reducă la comportamente iresponsabile, pe care eu le denunţ. Aceste violențe nu sunt în beneficiul nimănui. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat, cum unii au profitat de această situație.

Am văzut cu toții cum unii au încercat să afecteze stabilitatea republicii. Nicio nemulțumire nu poate să justifice aceste atacuri împotriva poliției, jandarmeriei. Libertatea noastră există tocmai pentru faptul că fiecare poate să își exprime în mod liber opiniile. Dar când situația degenerează, se înrăutățește. Trebuie să domnească un calm și o ordine republicană”, a spus președintele.

Ce promite Emmanuel Macron poporului său 

„Vreu să găsim o soluție pentru noi toți francezii pentru că trebuie să respectăm această prietenie care unește națiunea franceză. Și pentru că înaintea acestei crize am fost ales totuși. Și nu am uitat ce promisiuni v-am făcut în campania electorală. Vreau să decretez stare de urgență economică și socială.

Vreau ca copiii noștri să trăiască mai bine ca noi.Și nu putem face acest lucru decât prin formarea unei generații mai bune. Salariul minim va crește cu 100 de euro, fără ca angajatorii să plătească în plus. Salariul minim va creşte cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019.

Orele suplimentare vor fi plătite şi nu vor mai fi impozitate. Le voi cere tuturor angajatorilor care pot să ofere prime de sfârşit de an să facă acest lucru, fără a fi impozitate. Pensionarii cu mai puțin de 2.000 de euro pe lună vor beneficia de anumite avantaje. Efortul care le-a fost cerut pensionarilor a fost prea mare şi nu era corect. Vom anula, de la anul, anumite cotizații pe care trebuiau să le plătească. 

Firmele care fac profit în Franța trebuie să plătească aici impozitul pe profit. Trebuie să facem o reformă profundă a statului”, a declarat șeful statului francez, recunoscând, în aceeași notă, că se simte vinovat de starea în care țara sa a ajuns. „Prea multe taxe, prea multe impozite în această ţară, iar eu n-am dat nicio mână de ajutor pentru remedierea situaţiei”, a mai susținut acesta.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net