Estul Statelor Unite, paralizat de un viscol istoric

Ultima actualizare:

    Traficul în Times Square din New York a fost oprit pe timpul viscoluluifoto: AFP
Traficul în Times Square din New York a fost oprit pe timpul viscoluluifoto: AFP

Milioane de americani au fost afectaţi de un viscol istoric care a paralizat oraşele New York şi Washington şi ucis 18 oameni. Mai multe state au fost acoperite de zăpadă de vineri (22 ianuarie) până duminică (24 ianuarie) după furtuna numită "Furtuna Jonas".

Peste 85 de milioane de americani au fost rugaţi să stea în case şi să evite drumurile pentru propria lor siguranţă de vineri, când a început furtuna. Meteorologii au anunţat că zăpada din New York a ajuns la 68 cm, iar un strat de 56 cm a paralizat Washingtonul, conform telegraph.co.uk. 

Acumulări de zăpadă aproape de recordul absolut s-au înregistrat şi în alte oraşe de pe Coasta de Est: Philadelphia şi Baltimore au fost şi ele serios afectate. 

După ce restricţiile de circulaţie au fost ridicate, în New York, sute de oameni s-au adunat în parcuri pentru a se bucura de zăpadă. 

"E o furtună istorică. Am făcut progrese, dar nu am terminat de deszăpezit. Locuitorii New York-ului ar trebui să evite încă călătoriile, dacă ele nu sunt necesare", a spus guvernatorul statului, Andrew Cuomo. 

Meteorologii anunţă o vreme mai blândă această săptămână: ceruri senine şi temperaturi peste 0 grade Celsius. 

Teatrele de pe Broadway şi-au reluat activitate, iar muzeele din New York au fost redeschise, în timp ce pluguri de deszăperize continuă să împânzească oraşul. 

Totuşi, autorităţile sunt îngrijorate că zăpezile care se topesc vor inunda străzile, iar mai multe oraşe din zona de coastă sunt în pericol. 

Aproape 3.500 de zboruri domestice şi internaţionale au fost anulate, iar şcolile din Washigton au rămas închise şi luni. Mii de case au rămas fără curent, iar în North Caroline, aproape 150.000 de cazuri au fost raportate. 

Furtuna Jonas se îndreaptă acum deasupra Atlanticului, iar autorităţile se tem de alte inundaţii. Atenţionări au fost emise pentru Ţara Galilor, vestul Scoţiei şi nord-estul Angliei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net