Europa imigranţilor. De unde vine cea mai mare ameninţare?
Europa se confruntă de câteva luni cu un exod masiv al refugiaţilor sirieni care fug din ţara distrusă de un război civil. Criza a divizat continentul şi unele ţări, printre care Ungaria, au refuzat să primească refugiaţi. În acelaşi timp, migraţia e un fenomen normal în Europa. O hartă a continentului arată exact ce origini au cei mai mulţi imigranţi din ţările europene.
Un raport al Naţiunilor Unite a arătat care este procentul de imigranţi veniţi în fiecare ţară din Europa, dar şi care sunt cele mai importante surse de migranţi pentru fiecare stat, conform jakubmarian.com.
Ruşii reprezintă cel mai mare procent de imigranţi în cele mai multe ţări europene: Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Belarus, Lituania, Latvia, Estonia şi Finlanda.
În Marea Britania, cei mai mulţi imigranţi vin din India, iar în România, cei mai mulţi vin din Republica Moldova.
Pe de altă parte, imigranţii engelzi sunt majoritari în Irlanda de nord, Malta şi Cipru, iar românii în Spania, Italia şi Ungaria. Ucrainenii au ales în schimb Rusia, Polonia şi Republica Cehă.
Pe de altă parte, polonezii au migrant în Islanda şi Norvegia, portughezii în Luxemburg, iar turcii în Macedonia, Germania şi Olanda.
În Belgia, cei mai mulţi imigranţi vin din Italia, în Portugalia din Angola, iar în Franţa din Algeria. Germanii s-au dus în Danemarca, Elveţia şi Austria, iar finlandezii în Suedia.
Cel mai mare număr de imigranţi din Turcia e cel al bulgarilor, din Grecia şi Muntenegru e al albanezilor.
Bosniecii sunt "imigranţi majoritari" în Slovenia, Croaţia şi Serbia, iar spanionlii în Andora, cehii în Slovacia, croaţii în Bosnia şi sârbii în Albania.
Singura ţară despre care nu există date este Kosovo.