Europa se ├«ntoarce la restric┼úii. Cum ac╚Ťioneaz─â Germania ╚Öi Danemarca

15 noiembrie 2021
image
Poli┼úi┼čtii verific─â dac─â oamenii respect─â m─âsurile

Europa a ajuns din nou epicentrul pandemiei de COVID. C├ónd credeau c─â au sc─âpat de valul 4 ┼či deja ├«┼či relaxaser─â m─âsurile, tot mai multe ┼ú─âri se confrunt─â acum, ├«n prag de s─ârb─âtori, cu o explozie a num─ârului de infect─âri. ├Ängrijorate, autorit─â┼úile se ├«ntorc la restric┼úii dure, care ├«i vizeaz─â ├«n principal pe nevaccina┼úi.

Centrul European de Prevenire ┼či Control al Bolilor (ECDC) a anun┼úat vineri c─â situa┼úia este ÔÇ×foarte ├«ngrijor─âtoare ├«n 10 ┼ú─âri (Belgia, Polonia, ┼ó─ârile de Jos, Bulgaria, Croa┼úia, Republica Ceh─â, Estonia, Grecia, Ungaria ┼či Slovenia) ┼či ÔÇ×├«ngrijor─âtoareÔÇŁ ├«n alte 10 (Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Rom├ónia ┼či Slovacia).Exper┼úii cred c─â aceast─â cre┼čtere a infect─ârilor a venit pe fondul relax─ârii restric┼úiilor, dup─â domolirea valului 4, dar ┼či din cauza sezonului rece, care ├«i face pe oameni s─â petreac─â mai mult timp ├«mpreun─â, la interior.

├Än plus, nu toate ┼ú─ârile au dep─â┼čit pragul de imunizare. Dac─â ├«n Spania sunt vaccina┼úi complet 80% din locuitori, Fran┼úa ┼či Germania au cifre mai mici (68%, 66%), iar ┼ú─ârile din est ┼či centru chiar mai pu┼úin.

ÔÇ×Ce vedem acum e cumva o recidiv─â a valului 4, dup─â ridicarea restric┼úiilor. Este valul nevaccina┼úilor din ┼ú─ârile care au totu┼či procent mare de vaccinare. Arat─â c├ót de periculoas─â e tulpina Delta ┼či c├ót de incon┼čtien┼úi sunt guvernan┼úii no┼čtriÔÇŁ, a explicat pentru Click! cercet─âtorul Octavian Jurma.

image
Austriecii nevaccinaţi trebuie să stea în case, în carantină

Austria, carantină dură pentru nevaccinaţi

Astfel, ├«mpotriva nevaccina┼úilor, majoritatea acestor ┼ú─âri iau acum m─âsuri ┼či impun restric┼úii dure. De luni diminea┼úa, pe o perioad─â de cel pu┼úin 10 zile, Austria plaseaz─â ├«n carantin─â circa 2 milioane de oameni care nu s-au vaccinat anti-COVID. Ace┼čtia vor putea ie┼či din cas─â doar pentru activit─â┼úi considerate vitale, precum cump─âr─âturile esen┼úiale, mersul la serviciu, la ┼čcoal─â, la medic, pentru o scurt─â plimbare ├«n jurul casei sau pentru a se vaccina. Cei prin┼či c─â ├«ncalc─â m─âsurile risc─â amenzi de p├ón─â la 500 de euro. ├Än Austria, circa 65% din popula┼úie este vaccinat─â cu schem─â complet─â. Iat─â c─â nu e suficient!

image
Certificatul verde e cerut mai peste tot

Germania mobilizează soldaţii

Pentru a ajuta serviciile sanitare cople┼čite de num─ârul de bolnavi, Germania se preg─âte┼čte s─â mobilizeze armata, anun┼ú─â The Guardian, citat de News.ro. 12.000 de solda┼úi vor fi mobiliza┼úi p├ón─â la Cr─âciun. Printre misiunile lor se num─âr─â efectuarea de teste ├«n aziluri ┼či spitale, precum ┼či vaccinarea.

Danemarca reintroduce certificatul COVID

Danemarca reintroduce certificatul COVID, retras pe 10 septembrie, c├ónd num─ârul cazurilor noi era de patru ori mai mic dec├ót cel actual. Certificatul e obligatoriu ├«n special ├«n baruri, restaurante ┼či cluburi de noapte.

Grecia, un nou record de infecta╚Ťi

Grecia ├«nregistreaz─â ┼či ea o ÔÇ×explozieÔÇŁ a cazurilor de COVID, num─ârul cresc├ónd constant de la sf├ór┼čitul lui octombrie. S─âpt─âm├óna trecut─â autorit─â┼úile anun┼úau peste 8.000 de cazuri, un nou ÔÇ×recordÔÇŁ de la apari┼úia pandemiei. Totu┼či, guvernul elen pune accent pe vaccinare ┼či pe adoptarea unor m─âsuri, f─âr─â a recurge la carantin─â.

Se infectează mai mult nevaccinaţii

Cu toate c─â majoritatea ┼ú─ârilor au rate de vaccinare mult mai mari dec├ót Rom├ónia, iat─â c─â asta nu a ├«mpiedicat virusul s─â se r─âsp├óndeasc─â. Diferen┼úa este c─â, cel pu┼úin deocamdat─â, rata intern─ârilor ├«n spitale ┼či a deceselor este sc─âzut─â, dar se a┼čteapt─â s─â creasc─â ├«n urm─âtoarele dou─â s─âpt─âm├óni.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
cub pepe png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg