Evitaţi zonele centrale ale Parisului! Protestele au degenerat


    Proteste în centrul Parisului au avut loc şi sâmbătă Foto: EPA
Proteste în centrul Parisului au avut loc şi sâmbătă Foto: EPA

Dacă v-aţi planificat o călătorie la Paris în aceste zile e bine de ştiut că în zonele centrale se petrec ample manifestaţii de stradă, iar cele mai multe dintre atracţiile turistice au fost închise. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care călătoresc în Franţa în legătură cu protestele anunţate pentru sâmbătă, recomandându-le atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor.

Franța este în alertă roșie, iar Ministerul Afacerilor Externe are o serie de recomadări pentru românii care călătoresc la Paris. Aşadar, ar fi bine să ţineţi cont de ele dacă aveţi în plan o escapadă în acest oraş. 

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă", anunţă MAE.

MAE recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Se închid 36 de stații și gări la Paris

În Franța, „vestele galbene" sunt aşteptate la cele mai ample proteste din ultimii ani. Au fost luate măsuri de securitate excepţionale. Autorităţile se tem că manifestanţii violenţi se pregătesc iar de distrugeri, după ce săptămâna trecută au vandalizat în Paris magazine, mobilier stradal şi chiar monumente istorice.

Incidente au fost încă de la primele ore ale dimineții. Peste 30 de oameni ajunşi din provincie la Paris au fost reţinuţi. Au fost găsite asupra lor măşti şi obiecte pe care le-ar fi putut folosi pentru vandalizare.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii și gări sâmbătă la Paris, din cauza manifestaţiilor "vestelor galbene" prevăzute să aibă loc în capitala Franţei, relatează AFP.

Citeşte şi:

Haos în Franța! Proteste violente în Paris și un polițist acuzat de viol

Proteste violente la Paris. 208 oameni, arestaţi

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
ruxi jpg
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
parada militara de 1 decembrie jpg
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară