Cum a reușit o jurnalistă să trăiască cu 200 de lei pe săptămână

Aida Fofana jurnalistă britanică, dezvăluie cum este realitatea de a trăi cu un buget restrâns de doar 39,63 lire sterline pe săptămână. Același lucru îl trăiesc zeci de mii de persoane din Marea Britanie care așteaptă să le fie aprobată cererea de azil. Iată cum a reușit să se descurce cu aproape 200 de lei, timp de șapte zile. 

image

Când oamenii ajung în Regatul Unit și solicită azil, li se interzice să lucreze în timp ce așteaptă o decizie cu privire la cererea lor.

Cei care au acces la economii trebuie să se bazeze pe ele, dar mulți dintre ei nu dispun de ele, așadar sunt nevoiți să trăiască din indemnizația de 39,63 lire sterline de persoană pe săptămână.

Aceasta este de 5,66 GBP pe zi și se presupune că ar trebui să acopere alimente, transport, îmbrăcăminte și articole de toaletă, însă exclude costul locuinței și utilităților.

Alocația săptămânală acoperă, de asemenea, accesul la telefonie pentru a menține legătura cu cei dragi, jucăriile pentru copii, uniformele școlare și alte cheltuieli de zi cu zi.

Jurnalista Aida Fofana a avut curajul de a se transpune în locul lor și a trăit, vreme de 7 zile, în aceleași condiții. 

image

Potrivit ei, cea mai mare provocare a fost reprezentată de dorința de a cumpăra cantități mari de alimente.  "Cea mai mare provocare a fost în ceea ce privește mâncarea și, în calitate de gurmand auto-proclamat, a fost greu să-mi exercit autocontrolul, mai ales când am zărit delicii de Crăciun. Dar asta e realitatea. Cu toții ne-am făcut vinovați că am luat mai multe de la magazine când ne doream doar lapte", a povestit ea. Jurnalista a cheltuit nu mai puțin de 11 lire sterline doar pentru a cumpăra alimente, în primele trei zile ale exprimentului. 

image

Jurnalista mărturisește că nici cumpărăturile pentru articolele necesare îngrijirii personale nu au decurs mai ușor. Aida susține că a calculat de nenumărate ori dacă bugetul îi permite să cumpere minimul necesar și descrie întreaga experiență ca fiind una care i-a deschis ochii și a făcut-o să înțeleagă mai bine realitatea din jur, așa cum este ea, fără filtru. 

La finalul zilei de vineri, adică celei de-a cincea zi din totalul de 7, Aida a rămas cu aproape două lire sterline. Concluzia experimentului său este că zeci de mii de oameni din Marea Britanie trăiesc în condiții aflate la limita supraviețuirii și se află la mila celor din jur dacă nu reușesc să obțină aprobarea pentru azil.

image

Zeci de mii de oameni sunt supuși umilințelor, calculelor interminabile pentru a se încadra într-o sumă de bani modestă, conchide Aida Fofana, conform The Mirror. 

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
Regina Elisabeta
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta