Femeia asta de 37 de ani traversat de patru ori Canalul Mânecii. Iată ce a riscat și de ce e un miracol că încă mai trăiește

Ultima actualizare:

    Record absolut: Sarah Thomas a traversat de patru ori Canalul Mâneciifoto AFP
Record absolut: Sarah Thomas a traversat de patru ori Canalul Mâneciifoto AFP

Americanca Sarah Thomas, de 37 de ani, a înotat timp de 54 de ore, înfruntând valuri uriașe și a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a traversat de patru ori Canalul Mânecii. Ea și-a riscat viața înotând 210 km. Tentativa incredibilă a început duminică și s-a încheiat 54 de ore mai târziu, la ora 6.30 dimineața. Însă medicii susțin că inclusiv acum viața ei este în pericol din cauza efortului imens depus.

Sarah Thomas, în vârstă de 37 de ani, a traversat de patru ori Canalul Mânecii devenind primul pământean care reușește această performanță incredibilă. Sarah Thomas, din Colorado, a vrut să facă acest lucru la doar un an după ce a învins cancerul la sân. Când a terminat cursa infernală de 210 kilometri era plină de sare, avea pielea crăpată și plină de răni, era sleită de puteri și medicii se temeau pentru viața ei, organele ei fiind în pericol să colapseze din cauza efortului imens.

Citește și:

Francezul Zburător a trecut Canalul Mânecii

Colegul lui Lucian Viziru a traversat înot Canalul Mânecii VIDEO

Sarah Thomas a înotat în continuu timp de 54 de ore, pe distanța de 210 km

Limba și întregul corp erau acoperite de un strat gros de sare și abia putea vorbi când a ajuns la final. Sarah însă a fost extrem de fericită că a reușit imposibilul, devenind primul pământean care traversează de patru ori Canalul Mânecii. Când a ajuns pe coastele din Dover, Marea Britanie, Thomas a zis: ”Sunt un pic obosită acum, am nevoie de odihnă”. Femeia care a înfruntat valuri imense, meduze veninoase și temperaturi extreme a aflat de la doctori că va fi ținută sub observație timp de câteva săptămâni pentru că efortul imens o poate răpune în oice se cundă. Mama campioanei, Becky Baxter, a declarat că fiica ei este ”o ciudățenie a naturii” și că nu înțelege cum a putut termina cursa în condițiile în care în ultimele ore a avut dureri incredibile de stomac.

Iată pericolele care i-au pus viața în pericol în timpul traversării Canalului

La finalul cursei, Sarah a explicat că sarea a fost cât pe ce să o ucidă pentru că i-a ”ars nasul, gâtul și nu își mai simțea limba și gura”. Medicii au explicat că în timpul unei astfel de performanțe, sarea poate topi pielea gurii și a limbii și să o aducă pe Sarah în imposibilitatea de a mai înghiți. Sarea crapă pielea corpului și produce solzi care se sparg și provoacă sângerări, care se pot infecta. Temperatura scăzută a apei a dus-o în punctul în care putea face șoc hipotermic, iar din cauza efortului uriaș organele ei puteau ceda în orice secundă. Timp de șapte zile, Thomas va fi ținută sub observație de către o echipă medicală pentru că riscurile de a-și pierde viața sunt în continuare extrem de ridicate. Ea apierdut aproape 10 kg în timpul cursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net