Femeia asta se transformă în statuie

Ultima actualizare:

    Îşi începe ziua cu băi îndelungi cu ulei şi creme emolienteFoto: Photoland/Caters
Îşi începe ziua cu băi îndelungi cu ulei şi creme emolienteFoto: Photoland/Caters

Şoc! Nicola Whitehill a fost nevoită să renunţe la cariera de avocată din cauza unei boli rare care o transformă practic în statuie. În fiecare dimineaţă, trebuie să stea 3 ore scufundată în ulei ca să se poată mişca.

În vârstă de 42 de ani, Nicola Whitehill din Southport, Merseyside (Marea Britanie) trăieşte o viaţă de calvar. Suferă de scleroderma, într-o formă extremă, o boală din cauza căreia îi înţepenesc încheieturile şi pielea îşi pierde elesticitatea. ”Simt că parcă am corpul învelit în sârmă ghimpată şi apoi băgat în beton”, explică femeia, care a trebuit să renunţe la meseria de avocată din cauza suferinţelor îngrozitoare. 

Avocata trăieşte un calvar de 18 ani
Avocata trăieşte un calvar de 18 ani

Peste noapte, încheieturile şi pielea sa devin complet rigide. Trebuie să o ducă cineva în baie şi să o introducă în ulei şi creme emoliente. Abia după trei ore de îmbăiere, biata Nicola poate în sfârşit să se mişte. Boala face să aibă uneori probleme şi cu funcţionarea organelor interne şi a vaselor de sânge. Necazurile ei cu sănătatea au apărut de la vârsta de 24 de ani. Lipsa de elasticitate a încheieturilor şi a pielii îi dau dureri îngrozitoare. Băile de ulei şi cremele o ajută să se mişte, însă nu poate să părăsească locuinţa decât pentru drumuri scurte la cumpărături sau vizite la spital. Medicii i-au spus că boala e incurabilă şi că nu mai avea de trăit decât cel mult 15 luni. Însă de la acest verdict crunt au trecut 18 ani şi a continuat să se agaţe de viaţă în mod miraculos. ”Îmi doresc nespus să se găsească un leac pentru boala mea. Nu doresc ca nimeni să sufere ca mine”, spune Nicola.

Click! spune

Scleroderma este o boală autoimună care duce la întărirea şi îngroşarea unor zone ale pielii. Corpul îşi atacă propriile ţesuturi şi le face să se întărească. La forma externă, boala afectează încheieturile şi organele interne, restricţionând mişcările.


    Foto: Photoland/Caters
Foto: Photoland/Caters
image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net