Fost şef KGB, găsit mort. Ar fi furnizat informaţii compromiţătoare despre Trump

29 ianuarie 2017
article img
Un spion suspectat că ar fi omul cheie în furnizarea informațiilor compromițătoare despre Trump, a fost găsit mortFoto: Getty

Un fost șef executiv al KGB, suspectat că ar fi avut legătură cu dosarul compromițător în care se vorbește despre Trump, a fost găsit mort în împrejurări misterioase în Moscova.

Este vorba despre Oleg Erovinkin, considerat omul cheie din spatele documentului în care era relatat că Donald Trump ar fi plătit prostituate pentru a lua parte la orgii într-un hotel din Moscova. Fostul spion rus a fost găsit fără suflare pe bancheta din spate a mașinii sale, în capitala Rusiei, precizează The Sun.

article img
Oleg Erovinkin, fost spion KGBFoto: The Sun

Presa rusă precizează că moartea lui Oleg s-ar datora incorectidunii sale. El a fost general în fosta agenție de securitate KGB, iar apoi în urmașa acesteia, FSB și de asemenea, a jucat un rol cheie alături de fostul premier Igor Sechin.

Fostul spion britanic de la MI6, Christopher Steele, cel care a oferit presei documentul compromițător, a spus că ar fi fost ajutat de un om apropiat lui Sechin care face parte din serviciile secrete. Din acest motiv, Erovinkin a fost imediat suspectat că ar fi avut legătură cu scandalul în care este implicat Trump.