Fostul lider catalan renunţă la "luptă" şi la candidatură! Cine îi va lua locul lui Puigdemont


    Carles Puigdemont renunţă la candidaturăFoto: Adevărul
Carles Puigdemont renunţă la candidaturăFoto: Adevărul

Fostul lider catalan Carles Puigdemont îşi va retrage candidatura la conducerea regiunii din nord-estul Spaniei, cedând locul altui candidat.

Dacă până pe 1 martie Puigdemont dorea să devină conducătorul regiunii din nord-estul Spaniei, în după-amiaza acestei zile unele surse neoficiale au speculat informaţia potrivit căreia Puigdemont a renunţat la candidatură, în locul său propunându-l pe militantul în favoarea independenţei Jordi Sanchez. Acesta este momentan arestat preventiv la Madrid pentru instigare la secesiune.


    Jordi Sanchez se află în închisoare Foto: Twitter
Jordi Sanchez se află în închisoare Foto: Twitter

Informaţia privind renunţarea lui Puigdemont la competiţia electorală nu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al acestuia. În prima moţiune adoptată după reunirea sa în urma alegerilor din 21 decembrie, parlamentul catalan a subliniat joi că majoritatea parlamentară este "favorabilă constituirii unei Catalonii ca stat independent" şi îl apără pe Puigdemont, "candidat legitim al parlamentului la preşedinţia Generalitat". Textul evită, totuşi, să sfideze prea deschis statul spaniol şi nu ratifică declaraţia de independenţă votată la 27 octombrie 2017, după cum ar fi cerut cel mai radical dintre partidele secesioniste, CUP, relatează Agerpres.


    Prim ministrul Spaniei a anunţat care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească următorul lider catalan Foto: Twitter
Prim ministrul Spaniei a anunţat care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească următorul lider catalan Foto: Twitter

Nominalizarea lui Jordi Sanchez, care se bucură de aprecierea lui Puigdemont este una problematică, întrucât la ora actuală acesta se află în detenţie. În plus, premierul spaniol,Mariano Rajoy, a subliniat cât se poate de clar care sunt cerinţele pe care trebuie să le întrunească cel care va urma să devină lider catalan. El trebuie "să se afle în Spania, să nu se afle în închisoare şi să nu aibă probleme cu legea", a informat Mariano Rajoy.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg