FOTO Cum au sărbătorit oamenii din toate colțurile lumii Revelionul, în plină pandemie

Ultima actualizare:

    Revelionul în toată lumeaFoto EPA-EFE
Revelionul în toată lumeaFoto EPA-EFE

Restricţiile generate de pandemia de coronavirus au anulat marile petreceri din stradă de Anul Nou din cele mai mari oraşe ale lumii. Un loc magic de unde artificiile s-au văzut într-un mod spectaculos a fost New York, imaginile din Times Square au fost de nerecunoscut. Iată că, și în timp de pandemie, oamenii au putut să se bucure de trecerea în noul an într-un mod excepțional.

Un spectacol pirotehnic de 7 minute a marcat, la Sydney, intrarea în anul 2021. Dacă de obicei portul era aglomerat de mii de oameni care sărbătoreau venirea noului an, joi noapte focurile de artificii au fost transmise live, fără ca oamenii să aibă voie să se adune pentru sărbătoare. Aceleaşi măsuri au fost luate în cea mai mare parte din lume, din cauza pandemiei.

Revelionul a fost sărbătorit în 38 de zone orare, iar între obiceiurile pe care oamenii din diferite părţi ale lumii le adoptă de Revelion, sperând ca noul an să le fie unul bun, se numără bătăile în stradă, spargerea farfuriilor, arderea unor păpuşi, dar şi vizitarea şi chiar dormitul în cimitire. 

Piaţa centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulţime de petrecăreţi veniţi să vadă concertul şi artificiile de Anul nou, pe fondul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, au transmis media de stat nord-coreene citate de Reuters.

Un impresionant spectacol pirotehnic a marcat trecerea în anul 2021 în oraşul neozeelandez Auckland. Sky Tower şi Harbour Bridge au fost în centrul atenţiei timp de cinci minute. Mai multe mii de oameni s-au adunat pentru a vedea spectacolul.

Afluenţă foarte redusă în Times Square din New York, plaje aproape goale la Rio de Janeiro şi un Champs-Elysees pustiu la Paris: numeroase ţări din lume au sărbătorit discret trecerea în noul an, intrând vineri în 2021 sub influenţa pandemiei de coronavirus care a dus la moartea a mai mul de 1,8 milioane de oameni, relatează AFP.

Noile valuri epidemice au constrâns miliarde de oameni să se bucure de trecerea în noul an în familie, acasă, şi să urmărească virtual sărbătorirea Anului Nou, după luni de restricţii sau de carantină.

La Sydney, cel mai mare oraş al Australiei, celebrul foc de artificii de Anul Nou a avut loc începând de la ora 13.00 GMT, timp de 7 minute. Dacă de obicei portul era aglomerat de mii de oameni care sărbătoreau venirea noului an, de această dată focurile de artificii au fost transmise live, fără ca oamenii să aibă voie să se adune pentru sărbătoare.

Cum s-a sărbătorit în New York și în Sidney Revelionul

La New York, localnicii au fost încurajaţi să urmărească de acasă, la televizor, showurile susţinute cu ocazia trecerii în noul an în special de Jennifer Lopez şi de Gloria Gaynor, care a interpretat celebra sa piesă “I will survive”. În Times Square, care de obicei, la fiecare trecere dintre ani, este o zonă plină de oameni care sărbătoresc, de această dată în locul mulţimii s-a aflat doar un grup de oameni care muncesc în prima linie în lupta cu pandemia.

“Noul an nu poate fi mai rău decât anul trecut... Sper că vom avea mai multă înţelepciune din partea conducătorilor ţării noastre şi că ei ne vor putea ajuta”, a afirmat Jordan Mann, o actriţă în vârstă de 31 de ani care a petrecut noaptea trecerii dintre ani acasă.

Primarul Bill de Blasio consideră că 2020 a fost cel mai greu an din istoria New York-ului. “În ianuarie, vom vaccina un milion de locuitori ai New York-ului”, a promis el.

Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată ţară din lume de Covid-19. Îns preşedintele ales Joe Biden, care îşi va prelua prerogativele în această lună, s-a declarat optimist într-un interviu acordat ABC înainte de Anul Nou. “America poate face totul şi sunt absolut încrezător că ne vom reveni şi vom reveni mai puternici decât înnainte”, a afirmat el.

În Brazilia, care este pe locul doi în ierarhia ţărilor cu numărul cel mai mare de decese cauzate de coronavirus, festivităţile au fost anulate la Rio de Janeiro, metropolă în care de obicei are loc una dintre cele mai impresionante sărbători de Anul Nou din lume. Celebra plajă Copacabana era aproape goală înainte de miezul nopţii.

În altă zonă a oraşului, brazilienii au luminat cerut cu propriile lor focuri de artificii. Iar unii dintre ei au scandat de la ferestre: “Afară cu Bolsonaro!”, strigăte care au avut loc şi la Sao Paulo, în semn de protest faţă de gestionarea dezastruoasă a pandemiei de către preşedintele Jair Bolsonaro.

În China, mii de locuitori din Wuhan au sărbătorit cu fervoare trecerea în 2021, la un an de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a semnalat primele cazuri de infectare cu Covid-19 în acest oraş cu o populaţie de 11 milioane de oameni. “Este ceva ce nu vom putea uita niciodată. Am stat închişi luni întregi... dar am supravieţuit”, a afirmat o locuitoare din Wuhan, Xu Du.


    FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La Hong Kong, în ciuda restricţiilor, câţiva oameni care sărbătoreau au mers în portul Victoria pentru a-şi face selfie-uri.

În Rusia, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut, în discursul său de Anul Nou, că ţara este afectată de al doilea val de infectări. “Din nefericire, epidemia încă nu a fost stopată. Lupta contra epidemiei nu încetează la miezul nopţii”, a spus el.

La fel ca în fiecare an, zeci de oameni au înotat în apele îngheţate ale Lacului Baikal, înfruntând temperaturi extreme de -26 până la -35°C.

Revelionul în Marea Britanie a fost unul spectaculos

În Marea Britanie, guvernul le-a cerut oamenilor să rămână acasă pentru a se evita propagarea coronavirusului, sloganul fiind “Comportaţi-vă ca şi cum aţi avea virusul”.

La Londra, cântăreaţa Patti Smith, 74 de ani, a susţinut un concert în livestream ca omagiu pentru cadrele medicale care au murit din cauza Covid-19. Însă difuzarea în direct a concertului pe un ecran uriaş în Piccadilly Circus a fost anulată în ultima clipă din cauza pandemiei, astfel că fanii au fost nevoiţi să urmărească evenimentul doar pe YouTube.

Pe lângă faptul că a trecut într-un nou an, Regatul Unit a trecut noaptea trecută şi într-o nouă eră, părăsind oficial Uniunea Europeană, după 48 de ani de legătură cu proiectul european. Doar câteva zeci de oameni au fost prezenţi în Parliament Square la Londra, pentru a asculta clopotul Big Ben.

La Paris, Champs-Elysees a fost pustiu noaptea trecută, spre deosebire de alte treceri dintre ani, când pe bulevard se strângeau sute de mii de oameni pentru a sărbători. Aproximativ 20 de poliţişti s-au aflat la datorie pentru a-i verifica pe puţinii oameni care treceau prin zonă cu maşinile şi a-i amenda pe contravenienţi. Franţa a trăit un revelion în izolare, orice deplasare între orele 20.00 şi 06.00 fiind interzisă, cu excepţia celor în scop profesional.

La Madrid, unul dintre oraşele eurropene afectate cel mai mult de pandemie, piaţa Puerta del Sol, care de obicei era plină la miezul nopţii, la trecerea dintre ani, de această dată a fost goală în momentul în care  un fost component al grupului Mecano, Nacho Caro, a interpretat o piesă la pian, omagiu pentru victimele Covid-19.

La Roma, localnicii au urmărit din locuinţele lor festivităţile organizate la Circus Maximus. Au fost două ore de spectacol, iar locurile emblematice ale capitalei Italiei au fost iluminate în mod special. Însă municipalitatea a interzis focurile de artificii şi petardele. În Italia este carantină până la 7 ianuarie.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net