FOTO Cum se apără Victor Ponta în cazul Turceni-Rovinari

5 iunie 2015
victor ponta 3 jpeg
Victor Ponta va fi externat duminică (21 iunie), de la Spitalul Medipol din Istanbul şi urmează să anunţe dacă se întoarce în România.Foto:Arhivă Click!

Victor Ponta a anunţat că este considerat suspect de către DNA în dosarul Şova, pentru activitatea de avocat din 2007-2008 şi pentru faptul că este în conflict de interese deoarece l-a propus ministru pe acesta.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA.

Victor Ponta se apără pe Facebook

La doar o jumătate de oră după ce a ieşit de la sediul DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie), premierul a publicat imagini cu actele pe care le-a folosit să se apere.

stanga
dreapta
image
image
image
image
image

Câteva informații despre motivul pentru care am fost chemat azi la DNA. Situația este clară din punctul meu de vedere. Politica nu se face la DNA, se face în Parlament!”, a scris Victor Ponta la descrierea imaginilor publicate pe contul său de Facebook.

Cu o oră înainte de a sosi la sediul DNA, Victor Ponta a scris pe pagina sa personală că: "E foarte bine ca PNL-PDL depun azi moţiunea de cenzură! Într-o ţară democratică europeană, bătălia politică se duce în Parlament (nu la DNA sau pe siteuri)! Majoritatea actuală este unită şi are proiecte importante de realizat in perioada urmatoare - Cod Fiscal, Legea Salarizarii, etc."

În comunicatul DNA se arată ca procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale a lui Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru, relatează hotnews.ro

Gabriela Vrânceanu Firea: Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia

Purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Vrânceanu Firea precizează că este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Victor Ponta în ziua depunerii moţiunii de cenzură de către PNL şi afirmă că premierul nu a fost niciodată asociat la "Şova şi asociaţii" şi nu a avut relaţii juridice cu complexurile Turceni şi Rovinari.

"Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai în ziua în care este depusă moţiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puţin ciudat acest întreg caz. Instituţiile, în repetate rânduri, au precizat că nu există nicio problemă", susţine  Gabriel Firea.

"Am auzit voci în spaţiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare! Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu complexurile Energetice Turceni şi Rovinari", afirmă Firea, subliniind că adrese oficiale ale DNA şi ANI reprezintă dovezi în acest sens, conform Mediafax.

Victor Ponta, audiat la DNA

În 2011, a apărut un scandal legat de contractele pe care societatea Șova și Asociații le-ar fi incheiat cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Potrivit ziarului Adevărul, Agenția Naționala de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi efectuat un control în urma căruia ar fi constatat ca Șova și Asociați ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari și Turceni, din zona de înfluenta a lui Victor Ponta.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
anca turcasiu jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
dorian popa cu un pahar de sampanie in mana jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg
BeFunky collage (21) jpg