Fotografia emoţionantă a unui copil sirian care crede că va fi împuşcat de aparatul foto

30 martie 2015
article img
Copilul s-a speriat atât de tare de aparatul foto încât a ridicat mâinile în aerFoto: Osman Sagirli

O imagine emoţionantă cu un copil care ridică mâinile în faţa unui aparat foto face înconjurul lumii.

Fotografia, devenită cunoscută după ce a fost publicată într-un ziar din Turcia, a fost făcută de un bărbat turc pe nume Osman Sagirli în 2014, conform buzzfeed.com. 

Fata, în vârstă de 4 ani, pe nume Hudea, s-ar fi refugiat alături de mama sa şi alţi doi fraţi într-o tabără aflată la 10 km de Turcia. Tatăl copilului ar fi murit în urmat unui atac cu bombă în Siria, iar mama şi copiii au fugit pentru a-şi salva viaţa. 

Conform unui articol din presa turcă, băiatul s-a speriat imediat când a văzut aparatul de fotografiat şi a ridicat mâinile în aer. "Nu e uşor să consolezi un astfel de copil". 

article img
Articolul din ziarul turc datorită căruia imaginea a devenit viralăFoto: buzzfeed.com

"Faţa ei se încruntă. Îşi muşcă buza de jos şi ridică mâinile încet. Stă nemişcată fără să spună un cuvânt. Nu e uşor să consolezi un copil care crede că aparatul foto e un pistol. Numele ei e Hudea. Are doar 4 ani. Tatăl lui a murit într-un bombardament în Hama. S-a refugiat în tabăra de la Atme, de la graniţa cu Turcia, cu mama şi cei doi fraţi". 

Potrivit ONU, de la începutul războiului din Siria, în martie 2011, în jur de 10 milioane de sirieni căută refugiu, azil sau au fugit din ţară. În prezent, o treime din Siria, dar şi mare parte a producţiei de gaz şi petrol sunt controlate de gruparea Stat Islamic.