Fotografii cu steagul României fluturat la protestele din America circulă pe internet și au devenit instant virale

7 ianuarie 2021
article img
Imaginile cu tricolorul românesc fluturând în fața Capitoliului au făcut înconjurul lumii, fiind difuzate de televiziunile americaneSursa foto: Adevărul

Mai multe fotografii cu steagul României fluturat la protestele din America, din fața Capitoliului, au devenit virale. Drapelul românesc este găurit în centru, simbol al revoluției din 1989 și totodată simbol al democrației și libertății.

SUA este în pragul anarhiei și a trecut ieri printr-o serie de momente greu de crezut în anul 2021. Cel mai democratic stat al lumii a ajuns scena unor confruntări fără precedent între susținătorii lui Donald Trump și forțele de ordine. Manifestanții au luat cu asalt clădirea Capitoliului, au ocupat birouri și săli, au distrus bunuri și au deschis și citit documente. Totul s-a întâmplat în ziua în care Congresul s-a reunit pentru a valida rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. 

article img
Tricolorul găurit, simbolul libertății și al democrației românești, asociat cu „dictatura trumpistă”,. Așa este numită de opozanți toată perioada în care Trump s-a aflat la Casa AlbăSursa foto: Facebook

article img
Protestele din fața Capitoliului au început miercuri dimineațăSursa foto: EPA/EFE

Înainte de a sparge cordoanele forțelor de ordine și de a pătrunde în capitoliu, oamenii se adunaseră în fața clădirii. Printre sutele de persoane cares candau și fluturau steagurile Americii pe camerele televiziunilor care transmiteau de la fața locului s-a observat și un steag uriaș al României, găurit în mijloc, fără stemă. Mai multe imagini au apărut apoi şi pe Facebook, două dintre acestea fiind publicate şi pe pagina „Călin Georgescu, premierul nostru”, susţinută de către partidul AUR. 

article img
Fotografiile cu drapelul României au devenit viraleSursa foto: Facebook

article img
Protestatarii americani susținători ai lui Trump au vandalizat sediul Capitoliului Sursa foto: EPA/EFE

Fotografiile, pe pagina de Facebook a lui Călin Georgescu, membru AUR

„Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marşul de susţinere a lui #Trump.  Patrioţii americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democraţi împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franţa şi alte puteri vrăjmaşe şi s-au strâns precum moţii lui Horea, Cloşca şi Crişan sau Avram Iancu la Ţebea. România este alături de fraţii americani”, transmite AUR pe Facebook.

article img
Pagina de Facebook unde au apărut imaginile cu drapelui României este a celor de la AURSursa foto: Facebook

CITEȘTE ȘI

Cine este femeia ucisă în Capitoliul SUA. Ashli Babbitt era veteran al US Air Force

Donald Trump, blocat pe Twitter timp de 12 ore. I-au fost șterse mai multe mesaje