FOTO/VIDEO. Apariție misterioasă. O navă dispărută acum sute de ani a apărut brusc pe o plajă din Canada

Ultima actualizare:

Apariția misterioasă a unei nave pe o plajă dintr-o mică localitate canadiană este intens discutată zilele acestea. Ambarcațiunea este extrem de veche și este inexplicabil ce a determinat ieșirea ei la suprafață. Descoperirea a fost făcută de un pescar, care, într-o dimineață, a observat umbra mare din apă. Omul fusese în același loc și cu o zi înainte, dar atunci, în apă, nu era nimic.

image

Epava este veche de cel puțin un secol

Descoperirea a fost făcută pe plaja unei mici așezări de coastă din Newfoundland, o insulă din nordul-estul Canadei cu doar 350 de locuitori. Vestea s-a răspândit cu iuțeală, iar oamenii au venit să vadă. Autoritățile au sosit și ele, iar acum încearcă să găsească o explicație a apariției acestei epave ce pare a fi un vas din secolul al XIX-lea, scrie The Guardian.

image

Gordon Blackmore, un pescar din mica comunitate de coastă din Cape Ray , vâna păsări marine pe țărmul nisipos din Cape Ray când a zărit o formă întunecată sub apele tulburi, care nu era acolo în zilele anterioare.

Blackmore a fugit spre casă unde și-a anunțat familia despre descoperirea pe care tocmai ce o făcuse.

Mama lui și-a luat geaca și a fugit pe plajă ca să o vadă cu ochii ei. „Este uimitor, nu există niciun alt cuvânt pentru asta”, a povestit ea, jurnaliștilor care au ajuns și ei la fața locului.

🇨🇦 A shipwreck has appeared on the coast of Cape Ray, Newfoundland.The wreck, thought to be from the 19th century, was discovered by a local resident who was bird hunting in the area.It’s believed that Hurricane Fiona may have dislodged the ship, now visible on the beach. pic.twitter.com/CgwSknlAHJ

— NoComment (@nocomment) January 30, 2024

„Inexplicabil”

În apropiere de Cape Ray, o comunitate de 350 de persoane de pe coasta de sud-vest a insulei Newfoundland, Canada, cel puțin opt vase s-au scufundat din cauza condițiilor meteo, greșelilor de navigație sau, pur și simplu, din ghinion. Ceea ce face ca ultima descoperire să fie atât de specială este felul inexplicabil în care a apărut dintr-o dată.

Președintele Societății de Conservare a Epavelor din Newfoundland și Labrador, Neil Burgess are totuși o teorie.

Bănuiește că epava a fost dislocată de pe fundul oceanului de fenomenul de eroziune de coastă. Și furtuna Fiona care a lovit năprasnic coasta în urmă cu un an ar fi putut contribui la acest lucru.

image

Valurile mari de săptămâna trecută probabil că au mișcat epava din loc, împingând-o înspre țărm, a declarat Burgess pentru Canadian Press.

„Este perfect. Este un eveniment foarte, foarte grozav”, a mai spus Burgess.

„Hai să o descoperim”

Grinzile și scândurile de lemn ud oferă câteva indicii despre originile vasului.

Diblurile de lemn și cuiele de cupru erau folosite des în secolul al XIX-lea. Mărimea epavei – cel puțin 24 de metri – indică faptul că trebuie să fi fost mai mare decât o goeletă.

Guvernul provinciei a trimis o echipă să inspecteze epava în speranța că o vor identifica și că vor putea proteja ceea ce a mai rămas din ea.

Localnicii sunt îngrijorați că epava ar putea fi împinsă din nou în adâncurile oceanului de valurile puternice.

„Dacă se întâmplă asta, în câteva ore, ar putea provoca mai multe daune epavei, zdrobind-o, decât un secol sau mai mult cât a stat scufundată în apele adânci.”

Este o parte din istoria noastră care doar ce s-a trezit. Unii urmași doresc încă să afle numele și locurile unde strămoșii lor au pierit în apele înghețate din largul țărmurilor noastre”, a scris și Elizabeth Gover, o localnică.

„Asta este istoria noastră. Hai să o descoperim.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net