Tunelurile secrete din Cluj Napoca. Ce s-ar ascunde, de fapt, în catacombele orașului

Țara noastră ascunde multe secrete, pe care experții din diferite domenii încearcă să le deslușească cât mai rapid. Iar un astfel de mister vine din orașul Cluj-Napoca, unde se spune că ar exista o extinsă rețea de tuneluri! Însă, rămâne greu de spus dacă tunelurile de sub oraș sunt o realitate istorică, sau o legendă urbană.

Există nenumărate legende despre aceste tuneluri / foto: Pixabay
Există nenumărate legende despre aceste tuneluri / foto: Pixabay

Cu siguranță că nu este un secret pentru nimeni că în țara noastră există nenumărate locuri înconjurate de legende și mistere. Însă, aceste locații speciale nu se găsesc doar în munți, sau în alte locuri izolate din România, ci și în mijlocul orașelor! Sau, în acest caz, sub unul dintre cele mai importante orașe din țară: Cluj-Napoca!

Potrivit celor de la zcj.ro, o legendă urbană care a capturat imaginația oamenilor s-a născut datorită nenumăratelor pivnițe și pasaje ce se găsesc sub multe clădiri din oraș.

De aici s-a ajuns la o teorie mult mai extinsă, care spune că ar exista un tunel uriaș ce leagă biserica gotică din centrul Clujului, de biserica din Mănăștur, cetatea din Florești, cât și de fortificația austriacă de pe Cetățuie.

Tunelurile misterioase care ar împânzi un mare oraș din România

O altă legendă ce pare să continue să graviteze între „mit urban” și „realitate” este cea a tunelului ce ar lega biserica reformată (de pe strada Mihail Kogălniceanu) de cimitirul Hajongrad.

Se spune că acest tunel, ce ar face parte dintr-o rețea ce avea ieșiri și în centrul orașului, ar fi fost folosit chiar și de către Securitate.

Un alt tunel faimos în oraș ar fi și cel de sub Liceul de Muzică „Sigismund Toduta”. Se pare că există o trapă chiar în fața secretariatului liceului, după care s-ar găsi o groapă de 3 metri.

Odată ajunși acolo, se deschide un hol îngust, ce conduce către o altă încăpere spațioasă. Din acest punct, se pare că s-ar deschide 2 tuneluri, unul ce duce spre Biserica Franciscană, iar altul ce ar fi avut rolul de a permite evacuarea în caz de urgență.

În ce privește opinia specialiștilor, se pare că nimeni nu poate nega exitența pivnițelor de sub oraș, cât și a unor pasaje limitate. Însă, în ce privește o rețea extinsă de-a lungul orașului, adevărul este mult mai greu de descoperit, iar subteranul rămâne plin de mistere chiar și astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net