Puterea neștiută a câinilor. Boala gravă pe care o poate detecta cu o precizie de 99%

Ultima actualizare:

Poate că deja am mai auzit vorbindu-se despre cât de dezvoltat este simțul mirosului la câini, mai ales când îl comparăm cu cel al oamenilor. Mai precis, se pare că aceștia ar avea un miros de la 10.000 până la 100.000 de ori mai eficient decât al nostru! Iar odată cu această abilitate extraordinară mai vine un avantaj: câinii pot mirosi unele boli de care suferă oamenii!

Câinii au un miros mult mai dezvoltat decât oamenii / foto: Shutterstock
Câinii au un miros mult mai dezvoltat decât oamenii / foto: Shutterstock

Poate suna bizar să auzim un astfel de lucru, însă, dacă sunt dresați, este posibil ca prietenii noștri canini să miroasă, literalmentele, unele boli de care suferim! Potrivit celor de la evz.ro, este posibil ca un câine să detecteze probleme precum migrene, alergii, iar, în unele cazuri, chiar este posibil ca aceștia să depisteze diverse tipuri de tumori!

Se pare că dacă un câine are acces la urină, transpirație, sau chiar și la respirația unei persoane bolnave, aceștia au capacitatea de a depista diferiți compuși organici volatili, ce sunt asociați cu unele tipuri de cancer. Câinii ar avea o eficiență incredibilă în depistarea cancerului de prostată, având o acuratețe de 99% atunci când vine vorba despre identificarea acestei boli!

Bolile pe care le pot depista câinii noștri

În anul 2018, un studiu efectuat de specialiști a mai adus la lumină o altă abilitate incredibilă a câinilor, atunci când vine vorba despre depistarea bolilor. Se pare că aceștia pot detecta prezența malariei chiar dacă se află la kilometri distanță de locurile unde aceasta este prezentă!

Iar această abilitate incredibilă a câinilor ar putea fi utilă și în cazul celor care suferă de diabet! Se pare că prietenii noștri canini pot, datorită mirosului lor extrem de dezvoltat, să depisteze momentele în care nivelul de zahăr din sângele unei persoane crește, sau scade!

Dacă sunteți curioși cât de dezvoltat este, în realitate, mirosul unui câine, există unele cifre care pot pune lucrurile în perspectivă! Se pare că un om are undeva în jur de 6 milioane de receptori olfactivi în nas.

În același timp, un câine are aproximativ 300 de milioane! Mai mult decât atât, zona creierului ce se ocupă de analizarea mirosurilor este de 40 de ori mai mare la câini, decât la oameni!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicu Stefanuta vicepreședinte al Parlamentului European foto Remus Florescu jpg
image
image
image
image
image
image
Lacul Cincis din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (36) JPG
hobby 1536x1024 jpg
Screenshot 2024 07 19 000629 jpg
panouri fotovoltaice Ilustratie Enel AFM jpg
padure freepik jpg
pensie jpg
cutremur chile harta jpg
Bangkok jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net