FOTO/VIDEO „Trăiască Satana”. Cea mai mare adunare de sataniști din lume a avut loc la Boston

Ultima actualizare:

Sute de oameni, membri ai Templului Satanic din întreaga lume și-au dat întâlnire la Boston, marcând poate cea mai mare adunare a sataniștilor. Peste 830 de persoane au participat la așa numita convenție „SatanCon”. Templul Satanic este recunoscut ca religie de SUA și are slujitori și congregații în America, Europa și Australia, relatează BBC.

image

Evenimentul care a adunat 830 de oameni din întreaga lume a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, în Boston.

Ritual de „dezbotezare”

Jurnaliștilor BBC li s-a permis accesul pentru un reportaj cu o condiție: „fără nume”.

Într-o cameră luminată doar cu lumânări, destinată ceremoniilor satanice, un panou cu neon vă urează bun venit în „Mica Capelă Neagră”. În capătul încăperii se află un altar, iar o pentagramă albă este desenată pe podea în fața lui.

GettyImages 1486205518 jpg

Ritualul care se face aici este unul de „dezbotezare”, în care participanții resping simbolic riturile religioase îndeplinite când erau copii.

Ținutele celor prezenți erau în topn cu atmosfera întunecată din interior. Erau acoperiți cu mantii cu glugă, lungi până la podea, iar o mască neagră le ascundea fața.

image

Mâinile erau legate cu o frânghie, pe care apoi o aruncau în semn de eliberare. O Biblie era ruptă filă cu filă în semn de dezicere de la botezul creștin.

image

O experiență extrem de puternică

Membrii susțin că nu cred de fapt într-un Lucifer sau în Iad. În schimb, ei spun că Satana este o metaforă pentru a pune sub semnul întrebării autoritatea.

„Fiind copil gay, faptul că m i s-a spus că sunt o oroare și că ar trebui să fiu distrus, mi-a deformat o mare parte a gândirii. Găsirea Templului Satanic m-a ajutat cu adevărat să îmbrățișez logica și empatia”, a mărturisit unul dintre participanți.

Membrii Templului folosesc simbolurile Satanei pentru ritualuri - de exemplu atunci când celebrează o nuntă sau adoptă un nou nume. Aceasta ar putea include o cruce de neon cu susul în jos pe altar în timp ce strigi: „Trăiască Satana!”

image

Pentru mulți creștini, aceasta este o blasfemie

Creștinii nu se împacă deloc cu această idee, spun că îi sperie pe copii și o numesc o blasfemie. De altfel, zeci de oameni au protestat față de evenimentul organizat în fața hotelului din Boston.

„Nu este greșit”, este de acord Dex Desjardins, purtător de cuvânt al Templul Satanic. „Multe dintre imaginile noastre sunt în mod inerent blasfemiatoare”.

„Avem oameni care poartă cruci inversate. Și ceremonia noastră a avut în deschidere ruperea unei Biblii ca simbol al opresiunii, în special al opresiunii oamenilor și femeilor LGBTQ, și, de asemenea, comunitatea BIPOC și aproape orice persoană care a crescut cu traume religioase, care reprezintă un număr imens de membri ai noștri”, a mai spus Desjardins.

Sataniștii susțin că respectă dreptul fiecăruia de a-și alege credința și că nu încearcă să supere pe nimeni.

Templul susține că numărul membrilor a crescut, de la circa 10.000 în anul 2019, la peste 700.000 în prezent.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net